." /> .">

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kvinnekafé på ORKIS.

Kvinnekafé på ORKIS. Illustrasjonsbilde: Therese Borge

Kvinnekafé

Skrevet av: Oslo Røde Kors

Kvinnekafé er en uformell møteplass for kvinner, med eller uten barn - en trygg og sosial arena for kvinner i alle aldre og livssituasjoner.

Kvinnekafeene er et tilbud til kvinner og barna deres. Her møtes damer, med ulik sosioøkonomisk og kulturell bakgrunn, til sosialt samvær. Atmosfæren er avslappende, og man kan slå av en prat over en kopp kaffe eller te, lage og spise lunsj sammen. Oslo Røde Kors har to kvinnekafeer på Grønland, én på Mortensrud og én i Groruddalen. 

Hva gjør en frivillig på Kvinnekafé?

Som frivillig på Kvinnekafeene i Oslo Røde Kors er du til stede for andre kvinner, ofte med migrasjonsbakgrunn. Sammen lager dere mat, syr, strikker og arrangerer ulike kurs, som bruk av datamaskiner og internett – men viktigst av alt er det sosiale samværet. 

UTEROM – Du kan også være med å arrangere naturopplevelser for kvinner på Kvinnekafeene og barna deres. Turene er spesielt tilrettelagt for kvinner med migrasjonsbakgrunn, og lagt til Finnerud Aktivitetssenter. Eksempler på aktiviteter er ski- og akedager, kanoturer, sansedager, soppturer, matdager.  

Hva får du ut av å bli med?

  • Samvær med kvinner og barn
  • Bli kjent med ulike kulturer 
  • Mulighet for erfaringsutveksling og temamøter hvor du treffer andre frivillig 
  • Muligheter for generelle kurs og faglig påfyll gjennom Røde Kors
  • Mulighet til å få verv og ledererfaring som gruppeleder 

 

Hva kreves for å bli frivillig?

 

Hvor mye tid kan jeg forvente å bruke?

Du bør beregne ca. 2–4 timer på dagtid annenhver uke. 

Hvordan går jeg fram?

Du kan melde deg som frivillig her. Når du har registrert deg vil du motta en invitasjon til et informasjonsmøte, hvor du får mer informasjon om de ulike aktivitetene og hva som skjer videre før du er aktiv som frivillig.

Litt av din tid kan gjøre en forskjell!