Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Oslo Røde Kors Hjelpekorps

Illustrasjonsbilde: Lavafilm

Hjelpekorpset

Skrevet av: Oslo Røde Kors

Er du interessert i friluftsliv og førstehjelp er kanskje Hjelpekorpset noe for deg.

Oslo Røde Kors Hjelpekorps er en del av den Den norske Redningstjenesten, og er i kontinuerlig beredskap. På kort varsel rykker vi ut for å delta i søk og redningsaksjoner hele året. 

Hva gjør en hjelpekorpser?

Som frivillig i Oslo Røde Kors Hjelpekorps vil din hovedoppgave være å bistå politiet og Hovedredningssentralen ved lete- og redningsaksjoner i hele Oslo, året rundt. Ved behov rykker Hjelpekorpset ut på kort varsel med personell, førstehjelpsmateriell og redningsutstyr for å lete etter folk som er savnet og/eller hjelpe folk som er skadet å komme seg raskest mulig til hjelp.

I tillegg har vi ofte ansvar for førstehjelp og står sanitetsvakter på ulike, større arrangementer, som idrettsstevner, konserter, festivaler, møter, oppvisninger, cuper og lignende.  

Hva får du ut av det?

  • Full opplæring i førstehjelp
  • Stort sosialt nettverk
  •  Bli kjent med andre frivillig i Røde Kors
  • Muligheten til å spesialisere deg innen eks. kursvirksomhet, ambulansekjøring etc.
  • Mulighet for erfaringsutveksling og temamøter hvor du treffer andre frivillig
  • Muligheter for generelle kurs og faglig påfyll gjennom Røde Kors
  • Mulighet til å få verv og ledererfaring som gruppeleder

 

Hva kreves for å bli hjelpekorpser?

 

Når du blir tatt opp i Hjelpekorpset starter du som aspirantKravet vi stiller til deg i aspirantperioden er at du deltar på minst tre til fire aktiviteter i måneden. En viktig type aktivitet er sanitetsvakter, hvor du i første omgang er med som observatør. Som aspirant får du også delta på de fleste faglige og sosiale fellesaktivitetene i korpset.

Aspirantperioden varer i ca. 6 måneder og avsluttes med et omfattende kurs på rundt 100 timer og en praktisk og teoretisk prøve.

Hvordan går jeg fram?

Du kan melde deg som frivillig her. Når du har registrert deg vil du motta en invitasjon til et informasjonsmøte, hvor du får mer informasjon om de ulike aktivitetene og hva som skjer videre før du er aktiv som frivillig.

Litt av din tid kan gjøre en forskjell!