Syria: Første nødhjelpskonvoi på tre år til Deir Ezzor

Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne kunne fredag, for første gang på over tre år, levere livsviktig nødhjelp med lastebilkonvoi til byen Deir Ezzor øst i Syria.

Fredag fikk over 80.000 mennesker tilgang til livsviktig nødhjelp som mat, medisiner og hygieneartikler, da 40 lastebiler fra Røde Kors-bevegelsen omsider kunne kjøre helt inn til byen.

Byen har vært utilgjengelig som følge av beleiring, og humanitære aktører har kun hatt tilgang til å levere nødhjelp gjennom flydropp.

Nødhjelpen er støttet av norsk UD og Norges Røde Kors.

syria-deirezzor-900x
Foto: ICRC Syria

Har levert over 7 millioner forsyninger

- Det har ikke vært mulig å frakte nødhjelp inn til Deir Ezzor med lastebil, så flydropp av mat og annen nødhjelp har vært den eneste løsningen, sier utenlandssjef i Norges Røde Kors, Tørris Jæger.

Frivillige i Syrisk Røde Halvmåne og FN har totalt levert ut over 7 millioner forsyninger med brød og annen mat fra totalt 308 flydropp siden april 2016.

- Innsatsen til de frivillige som bor i dette beleirede området er svært viktig for at de sivile som bor der skal overleve, sier Jæger.

Har ikke hatt tilgang siden 2014

I byen Deir Ezzor er situasjonen vanskelig for befolkningen på ca. 100 000 mennesker, med svært begrenset tilgang på mat, helsehjelp og annen nødhjelp.

Siden 2014 har ikke internasjonale Røde Kors eller andre humanitære organisasjoner hatt tilgang til området.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99