Rekordmange skader i påsken

Røde Kors hjelpekorps behandlet 987 skader i påsken.

Det er det høyeste skadetallet siden Røde Kors begynte å føre en oversikt for ti år siden.

For tredje gang på ti år har Røde Kors behandlet over 900 skader i påsken, viser oppsummerende tall fra Røde Kors sin påskesentral.

Antall skader er dobbelt så mange som i fjor. Påsken 2017 kom sent og var stort sett snøfattig, i 2018 var det helt motsatt.

 - Det har også vært en ny rekord i henteoppdrag, som er en tredel av skadene. Godt vær i de største utfartsområdene gjør at det har vært noen færre leteaksjoner, sier nestleder Sven Bruun i Røde Kors hjelpekorps. Han avsluttet i dag kommunikasjonssentralen til Røde Kors for påsken.

Det har vært 338 henteoppdrag, 26 søkeoppdrag og 12 oppdrag i forbindelse med skred.

To alvorlige hendelser siste døgn i påsken

Det har vært to alvorlige hendelser som hjelpekorpsene har vært involvert i det siste døgnet. En person omkom i skred i Lofoten, det andre dødsfallet i skred i påskeuken i Nord-Norge hvor skredfaren har vært stor. Det var også en alpinulykke i Rogaland søndag ettermiddag med en ung jente.

 - Denne ulykken viser hvor avgjørende det er å bruke hjelm. Dette kunne gått mye verre uten hjelm. Men alt i alt har det ikke vært så mange alvorlige ulykker med tanke på hvor stor utfarten har vært til fjellene og alpinanleggene, sier Sven Bruun.

 

Til sammen har Røde Kors Hjelpekorps 3386 registrert tjenestetimer denne påsken. Det tilsvarer 451 dagsverk. Det er flere oppdrag som ikke er ferdig registrert, så dette tallene kan bli litt høyere i løpet av kvelden.