Over 100 oppdrag til nå i påsken

Til nå har Røde Kors Hjelpekorps hatt over 100 oppdrag fordelt over hele landet. 6 av oppdragene har vært søk etter savnet og 93 rene henteoppdrag. I tillegg er det 5 andre oppdrag.

- Det har vært en stor variasjon i type oppdrag denne påsken. I tillegg til vanlige påskeoppdrag som å hente ned folk som har blitt skadd og trenger hjelp til bilvei, har vi denne påsken også hatt oppdrag å frakte medisiner over Mjøsa eller å dirigere trafikken på E6 i forbindelse med flytting av reinsdyr, forteller Hans Jørgen Dokk, fra landsråd Hjelpekorps.

Over 1100 tjenestetimer har vært brukt på oppdrag til nå.

- Rapportene vi får inn til å viser at det er mye folk ute, som bruker naturen – både fjellet og andre områder, og som nyter finværet, sier Dokk.

Så langt denne påsken har det ikke vært mange alvorlige hendelser.

- Heldigvis har det ikke vært noen skred-aksjoner så langt. Vi håper det store fokuset på sikker ferdsel i fjellet også gjør at folk tenker seg om en ekstra gang, og planlegger turen godt, sier Dokk.

Røde Kors har til nå behandlet 206 skader. Antallet aksjoner Røde Kors Hjelpekorps har vært involvert tilsvarer en gjennomsnittlig påske.

I dag har Røde Kors delt ut Fjellskikkprisen 2019, som gikk til Tor Varpestuen og Ingeborg Ørslien. Prisen har tidligere gått til blant andre DNT, H.M. Dronning Sonja, H.K.H. Kronprins Haakon og Lars Monsen. Prisvinnerne Varpestuen og Ørslien driver fjellhytta Sikkilsdalsseter i Skåbu i Jotunheimen.

For mer informasjon om prisen og prisvinnerne,
ring Røde Kors pressevakt på tlf
 94 87 29 99.