Ekstrem tørke rammer Nord-Korea

En ekstrem tørke i Nord-Korea halverer den forventede landbruksproduksjonen, og ødelegger drikkevannet til store deler av befolkiningen.

Ernæringssituasjonen i landet er allerede svært alvorlig. Avlinger feiler, og vannforsyningen til befolkningen rammes. Fra før av lider 43 prosent av befolkningen av under- eller feilernæring. 

– Vi ser allerede konsekvensene av denne tørken på sårbare mennesker. Barn som allerede er svekket av underernæring er ekstra utsatt for sykdommer som diaré, sier Torben Henriksen i Røde Kors.

Langvarig underernæring hos barn kan gi livsvarige mén, blant annet kan det føre til fysisk eller mental underutvikling.

Tørken startet tidlig i vår etter flere måneder med uvanlig skiftende vær. Det har rammet avlinger som skulle ha blitt høstet inn mellom juni og september.

Det er vanskelig å få inn humanitær bistand til landet på grunn av internasjonale sanksjoner. Røde Kors mener at det må gis unntak for humanitær innsats til en befolkning som allerede er hardt presset.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler