Fredsprisen til ICAN: En viktig kampanje og en verdig vinner.

Røde Kors gratulerer ICAN med Nobels fredspris. Den internasjonale kampanjen for et forbud mot atomvåpen (ICAN) er en verdig fredsprisvinner, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

Sven Molelkleiv og Beatrice Finn i FN salen i New York
Avtroppende President i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv og Beatrice Fihn, Administrerende Direktør i International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN). Mollekleiv var tilstede i FN i New York som representant for Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsen.

Signering

For to uker siden ble en historisk avtale vedtatt, som forbyr atomvåpen etter år med intense forhandlinger. Presidenten i Røde Kors var selv til stede under denne signeringen.


•    Kampen mot atomvåpen handler i bunn og grunn om å beskytte mennesker mot konsekvensen av et grusomt våpen. Dette er et viktigs humanitært arbeid og en verdig vinner av Nobels fredspris, sier Mollekleiv.

ICAN har vært sentrale i kampen mot atomvåpen.

•    Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsen appellerer til alle stater om å slutte seg til avtalen, og dermed oppfylle deres nedrustningsforpliktelser, sier Mollekleiv.

Bilde av tom stol med lysskilt i blått med skriften Norway
Tom stol; Den 20. september i år ble det signert en global og historiske avtale som forbyr atomvåpen, etter år med intense forhandlinger. Den norske regjeringen valgte å stå utenfor.

 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler