Frivillige bærer en pasient inn i en ambulanse

Røde Kors igang med nødhjelpsinnsats etter jordskjelvet i Iran og Irak

Frivillige fra Røde Halvmåne er i gang med nødhjelpsinnsatsen både i Irak og Iran, etter jordskjelvet som målte 7,3 og som rammet grenseområdene mellom de to landene.

- Akkurat nå handler innsatsen om å redde liv. Å gi førstehjelp, frakte skadde til sykehus og søke etter overlevende i ruinene, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland.

Frivillige fra de to landene har vært i sving siden jordskjelvet skjedde i går kveld. I Irak frakter Røde Halvmåne skadde fra Derbandikhan, Kalar og Sulaymaniah til sykehus i Sulaymaniah.

Iran: Redningsteam og hunder

I Iran har 174 redningsteam og flere redningshunder blitt sendt til de rammede områdene.

- I Iran har frivillige, tepper og telt blitt sendt inn i de rammede områdene. Etter et så kraftig jordskjelv er det stort behov for nødly, telt og tepper. I tillegg vet vi at mange er redde etter slike voldsomme opplevelser og det er mange som ikke tør sove i sine hjem i frykt for nye kraftige jordskjelv, sier Apeland.

Norges Røde Kors jobber i Irak med førstehjelpsopplæring i lokalsamfunn. Irak Røde Halvmåne er den største førstehjelpsaktøren i landet og hjelper rundt 2 millioner årlig.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler