Røde Kors sender feltsykehus til Bangladesh

Norges Røde Kors sender helsepersonell og feltsykehus med 60 senger til Bangladesh fredag 29. September.

 Støtt vårt nødhjelpsarbeid

-    Det er et akutt behov for helsehjelp til de 480.000 flyktningene som kommer fra den pågående volden i Myanmar. Over halvparten er barn, mange har mistet sine foreldre. Mange er alvorlig skadet under flukten. Vi sender derfor i morgen vårt største feltsykehus i tillegg til 28 nødhjelpsarbeidere og helsepersonell.
Dette vil bli vår største nødhjelpsoperasjon siden det store jordskjelvet i Nepal våren 2015, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

Ekstremt krevende forhold for flyktningene

Flyktninger har etablert seg i midlertidige bosetninger og leirer. De mangler alt. Det er i tillegg regntid og veldig vanskelig boforhold. Det er lite veier og annen infrastruktur i området og helsetjenestene overfylte.

-    Det er ekstremt vanskelig forhold i grenseområdene i Bangladesh. Det gjør hjelpearbeidet ekstra viktig, men også svært utfordrende, sier Bernt G. Apeland, Generalsekretær Røde Kors

16. oktober 2017

Feltsykehuset tar i mot pasienter

Store nedbørsmengder og gjørmete underlag gjorde arbeidet med å sette opp feltsykehuset svært krevende. Mandag 16. oktober var feltsykehuset endelig oppe og kunne ta i mot pasienter.

29. september 2017 08:00

Røde Kors sender feltsykehus til Bangladesh

Norges Røde Kors sender helsepersonell og feltsykehus med 60 senger til Bangladesh.

29. september 2017

Økende fare for sykdomsutbrudd i leirene

Dhaka / Kuala Lumpur. Røde Halvmåne mobile klinikker i Cox's Bazar behandler et økende antall personer med akutt diaré. Helsepersonell er svært bekymret for et massivt sykdomsutbrudd blant de anslåtte 480.000 menneskene som har flyktet fra Myanmar de siste ukene.
Frivillige og ansatte i Bangladesh Red Crescent Society har gitt ut renset vann til mer enn 30.000 mennesker. Barn er spesielt utsatte for vannbårene sykdommer som følge av de elendige sanitære forhold.

Bangladesh-Familei-på-3-p-BGD1220
Utmattelsen og desperasjone preger flyktningene. Barn er spesielt utsatte for sykdom og underernæring.
Bangladesh-Firewoodp-BGD1270
Unge gutter bærer ved i regnet. Kutupalong camp som er den største flyktningleiren i Cox's distriktet. Mer enn 100 000 menensker har søkt tilflykt i leiren. Foto: Benjamin Suomela/Finnish Red Cross
Bangladesh-sick-Child-p-BGD1234
Situasjonen er desperat. De mangler i dag alt av basis helsetjenester. Alle hummanitære organisasjoner jobber på spreng non-stop. I Cox's Bazar bor det nå over 100 000 flyktninger med desperat behov for hjelp. Foto: IFRC

-    Våre folk på bakken rapporterer om at flyktninger fortsetter å ankomme, de fleste er barn og kvinner. Flyktningene fra Myanmar har vært gjennom grusomme prøvelser, situasjonen er ekstremt krevende og vi har derfor bestemt oss for å bidra. Sykehuset vil ha 60 senger og stor kirurgisk kapasitet til å operere dem som er hardt skadet. Det vil også utføre annet helsearbeid og kunne ta imot kompliserte fødsler, sier Apeland.

Nødhjelpseksperter på plass

Tre nødhjelpseksperter fra Norge er allerede på plass i Bangladesh. Denne uken reiser ytterligere 10 delegater fra Norge (leger, sykepleiere og spesialister). Røde Kors på Island, i Canada og i Finland vil også bidra med personell til sykehuset.

 Støtt vårt nødhjelpsarbeid

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler