Røde Kors fordømmer terrorangrep i Mogadishu

Fem frivillige fra Somalia Røde Halvmåne er blant ofrene for bombeangrepet i Mogadishu hvor over 200 mennesker ble drept.

Røde Kors-bevegelsen frykter at flere kan ha mistet livet, siden det var mange frivillige fra Røde Halvmåne i de travle bygatene hvor terroren rammet, like ved et koordineringskontor for vår søsterorganisasjon.

- Vi kondolerer Somalia Røde Halvmåne og fordømmer angrepet på det sterkeste. Dette er et av de verste terrorangrepene på lenge, men tusenvis av sivile mister livet hvert år i den pågående konflikten. Vi ber de stridende respektere at sivile er beskyttet av internasjonal rett, sier generalsekretær Bernt G. Apeland.

Han besøkte Somalia Røde Halvmåne senest i september i år.

Mannskap fra Røde Halvmåne var raskt til stede med sine akutt-team som tok hånd om skadde og fraktet de med behov til sykehus i området.

Røde Kors-komiteen har egne kirurgiske team i hovedstaden fordi behovene er så store hele tiden, og har også forsynt flere av sykehusene i området med medisinsk nødutstyr på grunn av de mange skadde.

Røde Kors i Norge har i mange år hatt et tett partnerskap med Somalia Røde Halvmåne, og støtter blant annet driften av et av sykehusene i byen.

 

NB: Røde Kors kom i en pressemelding i skade for å viderebringe feil antall drepte tilhørende Somalia Røde Halvmåne. Ifølge Det Internasjonale Røde Kors-forbundet er fem Røde Halvmåne-frivillige drept. Flere er kritisk skadde og får behandling på sykehus, andre er fortsatt savnet.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler