Statsbudsjettet: Momsfritak for redningsbåter

- Et positivt og riktig grep, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland.

I forslag til statsbudsjett for 2018 kom regjeringen med en viktig melding for frivillige beredskapsorganisasjoner. Regjeringen foreslår et momsfritak for redningsbåter som er mindre enn 15 meter.

Det kommer godt med for frivillige i blant annet Sandefjord Røde Kors som nettopp har fått skaffet en redningsbåt. 

- Dette er et positivt og riktig grep. Når Røde Kors skaffer redningsbåter til bruk i redningsarbeid er det urimelig at det er lengden på båten som avgjør hvilken merverdiavgift båten har. Når formålet er redning burde reglene være de samme, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors

Røde Kors i Sandefjord fikk i 2017 en redningsbåt på 40 fot som nå er satt i drift i Sandefjordsområdet. Båten «Jotun» er resultatet av et stort spleiselag blant næringslivsaktører lokalt, men møtte motbør med ekstraregningen og den spesielle momsreglene.

Nå slipper de å skaffe penger for å betale moms.

- Regjeringen har her lyttet til frivillige og gjør det enklere for oss å bidra som en beredskapsorganisasjon til samfunnet. Dette setter vi stor pris på. Nå håper vi dette kan vise hvilke viktige konsekvenser momsfritak for frivilligheten kan ha, slik at vi får på plass en fullverdig kompensasjon, avslutter Apeland.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler