Statsbudsjettet svarer ikke på de store behovene for nødhjelp

Regjeringen la i dag frem forslag til statsbudsjett hvor andelen humanitær bistand av det totale bistandsbudsjettet står på stedet hvil sammenlignet med 2017.

- Røde Kors er alvorlig bekymret over de store og økende humanitære behovene ute. Det er allerede et gap mellom nødhjelp og behov i størrelsesorden 15 mrd. dollar, sier generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland.

Røde Kors ba regjeringen om en økning på minimum 2,5 mrd. av humanitær bistand på statsbudsjettet.

Kutter i flyktningtiltak hjemme

Samtidig som at denne andelen nødhjelp står i ro, kutter regjeringen i flyktningtiltak hjemme.

- Slik verden er nå er det ingen tvil om at hjelpebehovene er store og vil bli større. Statsbudsjettet må reflektere behovet for nødhjelp bedre enn dette, sier Apeland.

- Overraskende og skuffende kutt

Med det store antallet mennesker på flukt i verden i dag er det skuffende å se at regjeringen foreslår å halvere antall kvoteflyktninger vi skal ta imot i 2017.

- Dette er et overraskende og skuffende kutt. Behovet blir ikke mindre, men større. Norge har et ansvar for å sikre mennesker på flukt får beskyttelse, sier Apeland.

 

Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler