Vi feirer rekord med 50 000 frivillige

Røde Kors har nå rundet 50.000 frivillige. Hver 100. nordmann er frivillig i Røde Kors. Innsatsen disse 50.000 legger ned, feirer vi på helgens landsmøte der over 700 deltagere møtes i Haugesund.

Landsmøtet tjuvstartet torsdag med å dele ut Røde Kors-prisen til Lisleby fotballklubb for sitt integreringsarbeid.

Røde Kors´ frivillige er besøksvenner, leksehjelpere, hjelpekorpsere, flyktningeguider, vitnestøtter og mye mer. - Vår frivillige humanitære kraft har sannsynligvis aldri vært sterkere, sier president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv.

- Når vi nå samles til landsmøte, er det viktigste å stake ut ny kurs for Røde Kors sitt arbeid de neste årene. Listen er lang over de som trenger hjelp og støtte. Røde Kors og den store kraften vi har i alle de frivillige vil bestå i mange, mange år framover. Som en trygghet for alle og en solid del av grunnfjellet i et varmt og inkluderende samfunn, sier Mollekleiv, som nå går av etter hele ni år som president i Røde Kors.

Valgkomiteens kandidat til ny president er Robert Mood

Mood er norsk offiser og generalløytnant. Han har vært generalinspektør for Hæren, og var i 2012 sjef for FNs observatørstyrke i Syria etter tidligere å ha vært sjef for FNs observatørkorps i Midtøsten. Han ble tildelt Fritt Ords Pris i 2016 «for å ha vist stort ytringsmot i kritiske debatter om Forsvarets rolle i samfunnet».
Valg av ny president skjer fredag ettermiddag.

Røde Kors prisen til Lisleby fotballklubb

Landsmøtet snikåpnet torsdag kveld med utdeling av Røde Kors-prisen. Røde Kors-prisen er en anerkjennelse for en betydelig innsats i humanitært og eller sosialt arbeid nasjonalt eller internasjonalt. I år var det Lisleby Fotballklubb som mottok Røde Kors-prisen for lavterskeltilbudet "Fotball Fritid" som sosialiserer og integrerer barn og unge i Lisleby i Østfold.

"Fotball Fritid" ble startet som gratisaktivitet for unge i 2014, samme år som Lisleby preget både det nasjonale og internasjonale nyhetsbildet gjennom rapporter om at syv personer fra samme gate i Lisleby reiste til Syria for å slutte seg til IS som fremmedkrigere.

"Fotball Fritid" gikk i bresjen for en felles dugnadsånd som snudde en negativ trend i lokalsamfunnet med økt radikalisering og voldelig ekstremisme. Fotballklubben viste hvordan frivilligheten kan skape tillit gjennom trygg, voksen tilstedeværelse. Tillit som gir tilgang til å påvirke unge menneskers utvikling i en positiv retning. I en verden som i dag synes å preges av stadig større polarisering og tendenser til ekstremisme, er denne type tiltak viktigere enn noensinne.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler