President i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv i Homs, Syria. Foto: Olav Saltbones

Bli med å redde liv

Av Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors

Vi har sett ødeleggelsene i Homs. Sulten i Madaya. Menneskene som drives på flukt. Fortvilede barn, kvinner, familier. Fanget mellom frontlinjene. Vi har sett knust betong. Støv. Kulehull og store groper etter bombenedslag. Bildene av de ødelagte byene i Syria. Skoler med krater der barna pleide å få undervisning. Forlatte hjem som mangler vegger.

For krigens ofre er håpet en lastebil med Røde Kors- eller Røde Halvmåne-emblem

Sven Mollekleiv

Mellom mursteinene og betongstøvet bombene virvler opp kan det være vanskelig å få øye på håpet for menneskene som bor her. Men det skjer hele tiden små forbedringer – forhandlinger. Humanitær tilgang. Små skritt som i sum hjelper de som er rammet. 

Håpet er ikke å bli glemt

Frivillige i Røde Kors ser selv ødeleggelsene på nært hold. De er selv en del av samfunnet som rammes av krig og konflikt. Samtidig gjør de en utrolig innsats for å redde liv midt i konfliktene – med førstehjelp, matutdeling og humanitært arbeid. Syria er ikke det eneste området hvor sivile rammes av krigens ødeleggelser. Vi ser det i mange andre land.

For krigens ofre er håpet en lastebil med Røde Kors- eller Røde Halvmåne-emblem. En pappeske med mat. En pakke nødhjelp med det aller mest nødvendige. Det er rent vann og medisiner. Det er rett til beskyttelse – det er hjelp fra frivillige i Røde Kors- og Røde Halvmåne-bevegelsen – som gjør en forskjell over hele verden. Å ikke bli glemt og neglisjert av verdenssamfunnet gir håp.

Sammen kan vi redde liv

Søndag 23. oktober samler vi hele Norge til årets viktigste søndagstur: TV-aksjonen. Vi samler inn penger til å gi livsviktig hjelp til ofre for krig og konflikt. Pengene skal gå til vårt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktningene som har kommet til Norge.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Sammen kan vi redde liv. Jeg håper du blir med. 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler