President i Røde Kors Sven Mollekleiv og leder for TV-aksjonen Vibecke Østby er svært glade og takknemlige for det store engasjementet over hele landet.

Tusen takk til alle som har bidratt!

TV-aksjonen samlet inn hele 219,8 millioner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre for krig og konflikt. – Helt overveldende, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter den 23. oktober for TV-aksjonen.

- Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier Sven Mollekleiv.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører i hele landet. Også Kronprinsesse Mette-Marit, Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra ble med på den store dugnaden og gikk med bøsse.

«Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker»

Vibecke Østby, leder i TV-aksjonen

Landets skoler har samlet totalt inn 5,8 millioner kroner. Det er 1,8 millioner kroner mer enn i fjor. Også P3-aksjonen satte ny rekord med nesten 5,5 millioner. 

- Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på å gjøre en livsviktig forskjell for mennesker som er rammet av krig og konflikt, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Alle fra kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.

- Vi har all grunn til å være veldig stolt av vår felles innsats, sier aksjonslederen.

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.

Dette skal pengene gå til

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler