To voksne kvinner med hvite beredskapsvester står ved bil med mannlig kollega i rødekors fleece Vis bildetekst
Foto: Astrid Arnslett/Røde Kors

Røde Kors beredskapsvakt for medlemmer

Beredskapsvakt er et tilbud for medlemmer i Røde Kors. Du forplikter deg kun til å sette av en kveld i året til beredskapsopplæring. Etterpå står du på en varslingsliste og blir kontaktet ved behov.

Frivillig innsats i ditt nærområde og lokalmiljø

Korona situasjonen i Norge og verden forøvrig viser hvor viktig frivillig innsats er. Det er lite som skal til for å utgjøre en forskjell for veldig mange mennesker. Beredskapsvakt er nettopp dette.

Bli beredskapsvakt i ditt nærmiljø

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:Når er du født?

Kontaktinformasjon


Beredskapsvaktene er en ekstra ressurs for det offentlige beredskapsapparatet. Det er med på å styrke beredskapen i lokalsamfunnet. Gjennom det lokalt forankrede konseptet kan innbyggerne selv bistå under alvorlige situasjoner. Kravet for å bli beredskapsvakt er at du er medlem i Røde Kors.

Bli frivillig

Navn og adresse2011612 illustrasjonsbilde beredskapsvakt klem
Beredskapsvakter hjelper sine medmennesker med enkle og viktige oppgaver som kommer i tillegg til selve redningsoperasjonen.

Som beredskapsvakt kan du kan hjelpe dine medmennesker med enkle og viktige oppgaver som:

  • enkel, men viktig førstehjelp (bistå helsevesenet)
  • informasjon i evakuerte områder
  • trafikkavvikling
  • transportoppdrag

Du vil få en årlig opplæring i blant annet førstehjelp, beredskapsarbeid og psykososial støtte. Du kan dermed delta i innsats som har et høyere faglig nivå enn man kan forvente fra publikum generelt. Medlemmer av Røde Kors Beredskapsvakt vil også være uniformert, ledet og koordinert. Ha interne sambandssystemer og gode varslingsrutiner.

Send SMS "VAKT" til 2272 og bli beredskapsvakt du også!

Vilkår

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler