Samling bilder av Røde Kors aktiviteter og personer i situasjoner

Takk for innsatsen i 2017

Kjære medlem. Tusen takk for at du har støttet Røde Kors i 2017. Ditt bidrag har gjort at vi har kunnet hjelpe de sårbare i ditt nærmiljø. Det skal vi fortsette med.

Vi ser at mange trenger Røde Kors, og vi ser at hjelpen vår nytter og at den utgjør en stor forskjell for mange.

Det har vært et hektisk år med store utfordringer ute og hjemme. Røde Kors har arbeidet målrettet for å avdekke, hindre og lindre nød og lidelse.

Året vi legger bak oss har vært preget av håp, men også fortvilelse, bekymring og internasjonale kriser. Samtidig som vi jobber langsiktig for å styrke våre søsterforeninger har vi måttet svare akutt på internasjonale humanitære behov. I Jemen og Øst-Afrika har over 20 millioner mennesker vært avhengige av nødhjelp for å overleve på grunn av sult, tørke og konflikt. I Bangladesh har over 600 000 flyktninger krysset grensen fra Myanmar. Historiene fra flyktningene om vold og overgrep gjør sterkt inntrykk og heldigvis kan vi gjøre en forskjell – Røde Kors sitt feltsykehus tilbyr livsnødvendig helsehjelp til flyktningene.

Røde Kors frivillige far hjelpekorpset på ski over fjellet i Aunegrenda en solrik vinterdag
Kontinuerlig kursing og øvelse er viktig - KSOR vinter, Ålen Røde Kors i Aunegrenda. Over 50 deltakere og instruktører øvde på Kavlifisert Søk og redning i vinterforhold i to dager. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

I Norge har vi gjennom hele året hatt svært mange søk- og redningsaksjoner. Hjelpekorpset har gjort en formidabel innsats som sammen med hele Røde Kors-familien alltid er i beredskap når myndigheter og enkeltpersoner trenger vår hjelp. Den gode responsen Røde Kors gir over hele landet, redder liv!

Ung kvinne fra Eritrea og voksen blond kvinne i tett samhandling smilende
Sega er fra Eritrea og kom til Drammen som flyktning for tre år siden. Nå har Trine vært flyktningguide for henne i omtrent ett år. Det betyr at flyktningguide-perioden snart er slutt, men de er begge sikre på at de kommer til å holde kontakten når perioden er over.

Ensomhet og ekskludering er en stor utfordring i alle aldre, også blant de unge. Våre frivillige forebygger og bekjemper ensomhet ved å besøke ensomme, arrangere ulike nettverksgrupper og tilrettelegge for åpne møteplasser i nærmiljøet.

Eldre kvinne kjeler med liten søt hund som ser med hengivende øyne å henne.
KJÆRKOMMENT BESØK: Peppi (8) er på jobb på Solbakken bo- og behandlingssenter hver mandag sammen med eier Fridtjof Backer-Grøndahl. Hjørdis Langøren (94) setter stor pris på besøket og gleder seg allerede til neste gang Peppi kommer på besøk. Foto: Olav A. Saltbones

Igjen, tusen takk for din medlemsstøtte. Pengene går til din lokale Røde Kors-forening og dermed til aktiviteter i ditt nærmiljø. Du er – sammen med våre fantastiske frivillige – med på å skape et tryggere, varmere og mer inkluderende lokalsamfunn.

Takk for innsatsen du har bidratt med i 2017! Mye tyder på at utfordringene ikke blir mindre i 2018.

Hilsen
Bernt G. Apeland, generalsekretær Røde Kors

Les mer om de frivillige aktivitetene du er med på å støtte her!

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler