Betongparken_1600x640

Ny skatepark for ungdom i Oslo

På Majorstua i Oslo er det åpnet en ny skatepark i tilknytning til Café Condio, en av Oslo Røde Kors’ fire ungdomsklubber.

Café Condio på Majorstua i Oslo er en gratis møteplass for ungdommer mellom 13 og 19 år. Senteret er en del av Røde Kors´ ungdomstilbud Fellesverket, som finnes i åtte byer over hele landet.

Her kan de unge få leksehjelp, delta i arbeidstrening og gatemegling, og treffe trygge voksne frivillige på en lavterskel møteplass. I tillegg har Café Condio en DJ-skole, jentekveld hver onsdag og et forum for ung medvirkning, den såkalte ekspertgruppa.

I høst ble det åpnet en skatepark ved Café Condio som et tilbud til Oslos barn og unge. Målet med parken er å bidra til fellesskap og oppmuntre til fysisk aktivitet.

Viktige tilbud til ungdommer

Tilgang på leksehjelp og en lavterskel møteplass med gratis aktiviteter er viktige inkluderingstiltak for unge. Café Condio får besøk av ungdom fra samtlige bydeler i Oslo.

Sammen med Bydel Frogner bidro Røde Kors til å sette i gang prosessen gjennom en pengegave fra samarbeidspartnerne Coca Cola og Sparebankstiftelsen. Coca Cola har vært en av de viktigste bidragsyterne til Café Condio helt siden starten i 2003.

– Vi er stolte over å få være med på å bidra til ressurssentrene i Oslo som sørger for at ungdom har en trygg møteplass som de faktisk har lyst til å besøke, hver eneste uke. At det nå er 15 år siden Café Condio på Majorstua åpnet ser vi på som et kvalitetsstempel og ønsker selvfølgelig å være med på å utvikle dette inn i fremtiden, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca Cola European Partners.

Skatepark ansatte
Skateparken ble innviet på en solrik oktoberdag utenfor ungdomsklubben Café Condio på Majorstua. Foto: Julie Borchgrevink Seip

Café Condio

Fritidstilbud til ungdom i alderen 13–19 år (leksehjelp opp til 24 år)

  • Åpent alle hverdager
  • Drives av Røde Kors i samarbeid med ungdomstjenesten i Bydel Frogner. Bydelen driver juniorklubb i samme bygg.
  • Paviljongen er tegnet av Snøhetta arkitektkontor og ble brukt til administrasjon for Ski-VM i Oslo i 2011. 

Les mer om Fellesverket