Bildet viser Egil (49) som er frivillig på Ferie for alle. Vis bildetekst
Foto: Olav A. Saltbones

Å være frivillig på Ferie for alle er for meg den beste ferien

Egil Storstein (49) har vært frivillig på 72 opphold for Ferie for alle. Det er rekord, og han har ikke tenkt å gi seg med det.

I 14 år har Egil Storstein vært frivillig på Ferie for alle. De siste fire årene har alle ferieukene vært brukt på det. I tillegg er han speiderleder på 18. året og har vært støttekontakt og frivillig på krisesenter i fire år.

Hva motiverer deg til å være frivillig?

– Å se at ungene får til noe, enten i akebakken eller at de blir trygge i vannet i løpet av oppholdet. Det gir meg mye. Da tenker jeg: Der gjorde jeg en forskjell. Jeg trives med å se at ungene mestrer noe.

Hvorfor ble du frivillig i Røde Kors?

– Jeg så en annonse for Røde Kors på t-banen og gikk på et informasjonsmøte der jeg hørte om alle aktivitetene. Jeg begynte i Røde Kors som frivillig på et krisesenter. Det gjorde jeg i fire år, deretter har det vært Ferie for alle.

Trenger du aldri ferie selv?

– Å være frivillig på Ferie for alle er for meg den beste ferien. Jeg har vært i Syden og reist rundt tidligere, men føler at Ferie for alle gir meg mye mer enn det. Ferie er for meg å gjøre noe annet enn det jeg gjør til daglig.

Egil Storstein

  • Alder: 49 år
  • Bosted: Oslo
  • Aktuell: Frivillig på Ferie for alle i 14 år

Hva sier familien?

– Jeg er singel og har ikke barn, så da styrer jeg mye selv. Når jeg er på Ferie for alle i julen, er min julefeiring å hogge juletre i skogen, ha julenisse og gi ungene gaver. Det er kjempestas. Og det gir jo meg en god julestemning, også.

Hva gjør deg glad?

– Det beste er å se en gutt eller jente mestre noe. Jeg husker en 6-åring for noen år siden, som var så engstelig i akebakken. Jeg akte sammen med ham og til slutt turte han å ake alene. Det er sånne små ting som gjør inntrykk. Det å glede andre, det gjør meg glad. Mer skal ikke til.

Er det forskjell på barna i dag og for 14 år siden?

– Det er flere innvandrerbarn med nå. Ferie for alle prøver å ha 50/50 balanse, men det har også vært rene ikke-norske opphold. Det fungerer fint, men med tanke på integrering er det ønskelig å ha en god blanding.

Hva er de største utfordringene?

– Det hender jo vi har hatt noen utfordringer. Konfliktene har bare vært av kulturell uenighet og språklige misforståelser. Men da er det jo bare å prøve så godt man kan å forklare at her har begge rett på sin måte. Å takle den type utfordringer gjør det også givende og meningsfullt å være frivillig.