Det er flott å kunne gi noe til andre, bidra til å gi barn og voksne gode ferieminner, sier Morten, som har fått med seg datteren Elizabeth som frivillig på Ferie for alle. Vis bildetekst
Det er flott å kunne gi noe til andre, bidra til å gi barn og voksne gode ferieminner, sier Morten, som har fått med seg datteren Elizabeth som frivillig på Ferie for alle.

Som far så datter

På årets vinterferieopphold på Danebu er de til sammen åtte frivillige, deriblant far og datter Morten og Elizabeth.

– Jeg begynte som frivillig gjennom arbeidsgiveren min, Veritas, som har vært fast sponsor av Røde Kors. Ordningen med arbeidsgiveren har opphørt, men dette
 er så givende at jeg gjerne bruker en uke 
av egen fritid, sier han. Morten er med for sjuende gang – og nå har han også rekruttert yngstedatteren Elizabeth (16), som er med som aspirant.

– Det er givende å være med på dette. Som frivillig blir jeg kjent med mange flotte folk, og det er fint å kunne gi barna opplevelser de aldri kommer til å glemme. Mange opplever ting for aller første gang.

Selv bussturen opp hit, med utsikt utover dalen og fjellene, var stort for mange, forteller hun.

Elizabeth skryter også av det inkluderende miljøet i Røde Kors Ungdom.

– Du blir tatt godt imot. Dessuten har jeg lært mye, blant annet gjennom kurs innen fysisk og psykisk førstehjelp.

Ferie for alle har gitt mersmak for ungjenta, som gjerne er frivillig på flere opphold. Det er ferieleder Svein Arne glad for.

– Uten de frivillige, ingen Ferie for alle, fastslår han – og legger til at det trengs flere frivillige, både til Ferie for alle og de øvrige Røde Kors-aktivitetene.

Har du lyst til å bli frivillig?

Les mer på www.rodekors.no