Kadafi Zaman har jobbet som reporter for TV 2 i mange år.

- Overgår alt

Kadafi Zaman er en av programlederne for Juleaksjonen på TV2. Han har i flere år jobbet som reporter, og i høst var han i Bangladesh for å dekke flyktningkrisen. Det er den verste krisen han har sett.

"Jeg vil aldri glemme Shanzanda. En jente på ett år som vi møtte i en av flyktningleirene i Bangladesh. Hun skrek av smerte der hun lå under en presenning som var satt opp med bambus. Ryggen var full av åpne sår og blemmer. Hun hadde skabb.

Jeg tenker på om lille Shanzada vil overleve vinteren.

Det er alltid vondt å dekke konflikter og kriser. Man blir aldri vant til det. Til Bangladesh reiste jeg med en av TV 2s mest erfarne fotografer, Aage Aune. Vi har begge rapportert fra flere store katastrofer i verden.

Rohingya-krisen overgår alt. Det vi har sett i Bangladesh, er det sterkeste vi har opplevd. Det samme sier hjelpearbeidere vi har snakket med. De har vært på noen av verdens verste steder, men sier de aldri har opplevd en tilsvarende humanitær krise.

Den internasjonale responsen jeg har sett under andre katastrofer har jeg ikke sett når det gjelder å hjelpe Rohingyane. Verdenssamfunnet strømmer ikke til Bangladesh.

Norges Røde Kors gjør imidlertid en viktig og effektiv innsats. Det norske sykehuset har kirurger, leger og jordmødre som hjelper flyktningene. Rundt 20 000 kvinner her er gravide.

At mer enn en halv million mennesker flykter til et av verdens fattigste og mest overbefolkede land, Bangladesh, i løpet av noen uker, er en enorm katastrofe i seg selv. Men det verste er måten det har skjedd på. Ingen ble spart."