Illustrasjon far og barn

Blod er ferskvare

Siden blod har en begrenset holdbarhet, må blodbankene hele tiden forsynes med mer.

Det er behov for mange nye blodgivere hvert år for å erstatte dem som ikke lenger kan gi blod blant annet på grunn av alder, sykdom, medisinbruk og flytting.

Meld deg som blodgiver

En halv liter blod kan redde tre menneskeliv. Siden blod har begrenset holdbarhet er det et konstant behov for nye forsyninger.
Det finnes ingen erstatning for blod. Det er et levende materiale og kan ikke fremstilles kunstig. Blodgivere bidrar til å redde liv og moderne pasientbehandling er helt avhengig av deres innsats.
Det kan være mange ulike årsaker til at potensielle blodgivere ikke får gi blod, enten midlertidig eller permanent. Ta kontakt med blodbanken hvis du er i tvil.
Selv om alt blod består av de samme basiselementene, er det hele 8 forskjellige blodtyper.
Her er svar på generelle spørsmål knyttet til blodgivning. Hvis du lurer på noe i forbindelse med medisinbruk, anbefaler vi deg å kontakte blodbanken direkte. Innspill kan gis nederst på siden.
Mange kan ikke overleve uten blodoverføringer fra medmennesker. Takket være blodgivere kan disse personene fortelle sin egen historie.
To blodbusser har i over ti år gjort blodgivning mulig der du er.
Det er usikkert hvem som fikk den første blodoverføringen. Var det kanskje pave Innocentius VIII i 1492? I hvert fall fikk han blod fra tre unge gutter for å bli yngre - og alle fire døde.
Blodet er kroppens flytende transportorgan. Lær mer om blodet vårt her!
Her finner du filmer brukt i tidligere blodgiverkampanjer.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler