Bildet viser 13 Røde Kors-frivillige i alderen 22 til 60 fra Ferie for alle

Barn er fordomsfrie og fargeblinde

13 Røde Kors-frivillige i alderen 22 til 60 holder i tømmene på Ferie for alle på Haraldvigen en hel uke til ende. – Den mest givende uka i året, sier Frode, som er med som frivillig for femte gang.

– Ferieopplevelser er viktig, men for noen er denne uka ekstra viktig. For nye bosatte flyktninger er Ferie for alle en fin arena for å lære hvordan vi har ferie og hvordan vi omgås hverandre i Norge, forteller Frode.

– I tillegg til å være her for andre, lærer vi mye om oss selv. Vi ser og hører og opplever mye vi ellers ikke ville gjort. Jeg kjenner meg enda mer takknemlig for det jeg har, legger Trude til, også hun er Ferie for alle-frivillig for femte gang.

Hovedleder Kjell har også lang fartstid som frivillig på Ferie for alle. I år har han med seg både erfarne og ferske frivillige som gir en uke av egen ferie for å bidra til andres ferieopplevelser.

– Deltakerne utgjør en miks av familier fra ulike kulturer, og her knyttes det vennskapsbånd på tvers av bakgrunn. Barn er fordomsfrie og fargeblinde. Her blir alle inkludert og alle har det gøy, sier han.

Hver leder har ansvar for definerte familier, noe som fungerer svært godt. De frivillige følger opp ”sine” familier, sørger for at alle får beskjedene de trenger og at alle har det bra.

– Her er det lek og aktiviteter på tvers av alder, kultur og generasjoner. Den viktigste jobben vi har som frivillige, er å vise at vi bryr oss, sier Kjell.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler