Svanhild-Krestense (9), smiler og er på Ferie for alle.

- En stor happy family

Vi gjør så mye gøy på denne ferien! Som å padle kajakk. Før i dag veltet jeg og datt i vannet, det var så gyngete og vanskelig. Men nå padler jeg lett som bare det!


FFA-Haraldvigen-2017---familien-Jægersborg-på-padletur-P7130041
Julian (10) har lært seg å padle og har tatt med seg lillebror Jesper (8) og mamma Hilde på kajakktur.

Julian (10) smiler med hele seg. Han er stolt og glad og full av fryd over å være på ferie sammen med mamma og lillebror. Og bedre ferie enn dette kan han ikke tenke seg.

Yrende liv

Vi er på Ferie for alle på Haraldvigen på en øy i skjærgården utenfor Kristiansand. Nede på brygga og i vannet yrer og myldrer det av store og små. Det er latter og skrål mens feriedeltakerne gjør seg klare for vannaktiviteter. Kajakk, kano, seilbåt, robåt, SUP-brett, vannsklie – mulighetene er mange. 70 deltakere fordelt på 19 familier pluss 13 frivillige har inntatt den idylliske skjærgården en uke i juli. Gjennom hele sommeren er det Ferie for alle-opphold på løpende bånd både her og andre steder
i landet. Feriegjestene har fått smake
både regn og blæst i løpet av oppholdet – uten at det har lagt noen demper på iveren. Men i dag skinner sola fra en skyfri himmel.

FFA-Haraldvigen-2017---Svanhild-Krestense-(9)-DSC_1698
- Jeg har det så gøy at jeg nesten sprekker! ler Svanhild-Krestense (9).
FFA-Haraldvigen-2017---robåt-DSC_1667
- Ro, ro, ro din båt, synger Samir (8) og Karsten-Emil (10) mens Karoline holder takten.

Ro, ro til fiskeskjær

Det ljomer av sang, latter og åreplask fra sjøen. En guttegjeng ror taktfast mens de synger Ro, ro, ro din båt .... Fra en kano på den andre siden av sundet svares det Ro, ro til fiskeskjær. Søsknene Svanhild-Krestense (9) og Karsten-Emil (10) spretter rundt på brygga og har mye å fortelle.

– Jeg fikk en makrell som sprellet kjempemasse! 
– Og jeg har prøvd en sånn stor badeball på vannet. Jeg datt og jeg datt da jeg skulle løpe, men jeg slo meg ikke. Det var som en stor vannseng.

Mamma Sylvi smiler glad.

– Det er så flott å se hvor moro ungene har det. Her er vi som en stor happy family. Det skjer noe hele tiden, og vi opplever mye på få dager. Uten Ferie for alle ville
vi ikke kommet oss på ferie, sier hun – og legger til at hun bare må få skryte av lederne.

– De møter oss på en utrolig fin måte
 – og tenk at de bruker en uke av sin egen ferie! Røde Kors legger ned enorme ressurser for å gi oss en uforglemmelige ferie. Jeg er så takknemlig.

FFA-Haraldvigen-2017---Samir-og-Rayan-(begge-8)-P7130055
- Denne ferien er gøy, gøy, GØY! Også da jeg gikk plask rett i vannet da jeg skulle prøve kanoen, forteller Samir (8) – og får seg en god latter sammen med feriekompisen Rayan (8).
FFA-Haraldvigen-2017---familien-Abdillahi-DSC_1728
– Hadde det ikke vært for Ferie for alle, ville det ikke blitt noen ferie for meg og barna, sier Hana, som storkoser seg sammen med barna i alderen 2-14 år.

– Åh, jeg koser meg så!

Også seksbarnsmoren Hana slapper av
og nyter å ha tid til å leke med ungene og treffe andre familier. I hverdagen har hun hendene fulle med å ordne smått og stort. Med stram økonomi i tillegg, er det ikke mye til overs til ferieturer.

– Dette er virkelig noe helt annet enn hverdagen, som er travel og slitsom. Her trenger vi ikke stresse og skynde oss. Bare det at noen lager mat ... og så god mat! Det er fantastisk å være her. Alternativet til Ferie for alle ville vært ingen ferie. Nå har ungene masse å fortelle når de kommer tilbake til vennene sine. Vi opplever så mye nytt og spennende her, ikke sant? sier hun til ungeflokken – og får et unisont JA! til svar.

FFA-Haraldvigen-2017---minnebok---Tuva-(9),-Vilde-(12)-og-Alisia-(9)--DSC_1782
Tuva (9), Vilde (12) og Alisia (9) koser seg i sommerkvelden mens de skriver i minneboka de har fått av Røde Kors.

Små og store ferievenner

Sommerdagen er på hell og roen senker seg over Haraldvigen. De minste sover, men før de legger seg, vil Alisia (9) og søstrene Vilde (12) og Tuva (9) skrive og tegne i minneboka de har fått av Røde Kors.

Mens sola synker i havet, fester de ferieminner til papir. Helt siden de kom, har de hengt sammen sent og tidlig. Hva som er mest moro? Umulig å si, for de har det så gøy hele tiden. Besøket i dyreparken står imidlertid høyt på lista. De færreste kjenner hverandre før de kommer på Ferie for alle, men mange nye vennskapsbånd knyttes i løpet av den intense ferieuka. Jentene er ikke i tvil om at de kommer til å holde kontakt når de kommer hjem, for også mødrene deres har funnet tonen. Myggen summer i julikvelden, det er tid for å køye også for store jenter.

– Hva vi skal drømme om? Drømmeferien med Røde Kors på Haraldvigen, så klart!

FFA-Haraldvigen-2017----Solyana-(2)-P7130099
– Se! Jeg har stor is! sier Solyana (2), som ikke var like ren da isen var spist...
FFA-Haraldvigen-2017---Jesper-(8),-Hilde-(38)-og-Julian-(10)-Jægersborg-DSC_1747
- Tusen takk til Røde Kors og Ferie for alle! Denne ferien er et minne for livet, sier Hilde, Jesper (8) og Julian (10).

Fakta om Ferie for alle

  • Ferie for alle er et gratis ferietilbud for familier med svak økonomi.
  • Sommeren 2017 har rundt 2400 barn og voksne fått ferieopphold via Røde Kors.
  • Røde Kors startet med Ferie for alle i 2001. Siden den gang har antall barn som vokser opp i vedvarende fattigdom i Norge økt fra 28.000 til mer enn 90.000 – og tallet stiger.

 

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler