En elleve år gammel gutt i Mosul som får legehjelp av et kirurgisk team fra Røde Kors.

Hjelper folk på flukt fra Mosul

Titusener har vært fanget inne i Mosul mens voldsomme kamphandlinger pågått mellom irakiske styrker og okkupantene. Flere sivile ble sluppet ut av byen på en trygg måte, slik internasjonal lov krever.

På utsiden av byen sto kirurgiske team fra Røde Kors klare til å ta imot nye pasienter. Barn, unge, voksne og gamle strømmet til for å få hjelp, mange av dem med store skader. En av dem var en elleve år gammel gutt.

– Jeg var ute da jeg hørte et enormt smell, forteller guttens far. Han løp hjemover, og forsto snart at smellet kom fra hans eget nabolag.

– Jeg ble skrekkslagen da det viste seg å være hjemme hos meg, der kona mi og de fem barna mine oppholdt seg. Alle overlevde, men med store skader, sier faren. De fikk hjelp av det kirurgiske Røde Kors-teamet.

90 prosent av alle pasientene som behandles utenfor Mosul har skader fra skudd, granater og bomber. Hjerteskjærende mange får dessverre hjelp for sent.

Av alle som rammes av krig, er det barna som blir hardest rammet. De fysiske og synlige skadene er mange og ofte store. De psykiske skadene sitter enda dypere. Mange har mistet familiemedlemmer. Noen har mistet alle kjente og kjære.

Siden starten av den militære operasjonen har mer enn en million mennesker fått mat, rent vann, nødhjelp, medisiner og akutt legehjelp av Røde Kors.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler