Røde Kors og lokalbefolkningen i Sierra Leone reduserer ebola-smitten gjennom begravelsesritualer.

Respekt for tradisjoner reduserte smitte

Respekt for lokale begravelsestradisjoner og Røde Kors’ håndtering av ebola-dødsoffer bidro til å redusere ebola-spredningen, slår en internasjonal rapport fast.

Å møte lokale tradisjoner med respekt var avgjørende for den store tilliten Røde Kors fikk i de ebola-rammede områdene. I flere av de hardest rammede landene i Vest-Afrika er vasking og syning av avdøde en viktig del av begravelsesritualet. For å redusere smittefaren var det nødvendig å begrave de døde uten dette ritualet. Gjennom samarbeid og tillit kunne Røde Kors etablere begravelsesrutiner som ivaretok både den avdøde, familiene og hensynet til smitterisikoen. Takket være forståelsen som ble skapt om smitterisiko fra døde kropper, ble ebola- spredningen trolig redusert med en tredel.

Røde Kors gjennomførte 47 000 trygge begravelser under epidemien. 1500 frivillige deltok i arbeidet, hvorav mange trosset stigma og personlige trusler for å bidra til å redusere smittefaren.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler