Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.
I møte med en ny hverdag i Norge har mange flyktninger behov for informasjon og kunnskap om lokalsamfunn, kultur og språk. Hvordan søker man barnehageplass? Hvordan finner man ut om fritidstilbudet i kommunen? Og hva skjer på 17. mai?
Veiviser inn i det norske samfunnet
Å møte en frivillig flyktningguide kan gjøre overgangen lettere for flyktningene. Flyktningguiden er en viktig veiviser inn i samfunnet. Men aller viktigst: Et medmenneske, en å stole på og støtte seg på i en krevende etableringsfase.
For flyktningen er dette en unik mulighet til å få et nettverk i nærmiljøet sitt, lære om den norske kulturen og praktisere språket. For den frivillige er det en anledning til å bli kjent med en annen kultur og få innsikt i en annen persons historie og bakgrunn.
Gjør det begge trives med
Som regel møtes flyktningguide og flyktning et par timer i uken eller man finner andre tilpasninge, men 8 timer i måneden er satt som standard. Som regel møtes de i 9–12 måneder. De gjør ting som begge trives med - som å se på fotballkamp, gå tur, lage mat eller bare prate sammen. Målet for ordingen er å inkludere og integrere flyktningene i vårt lokalsamfunn.
Vil du bli frivillig? For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Flyktningguiden
Hildur Roll-Hansen
E-post: hroll-ha@online.no