Førstehjelpsdagene, gratis førstehjelpskurs på nett, Hordaland Røde Kors.

Gratis digitalt førstehjelpskurs

Førstehjelpskurset varer i cirka én time.

Hvert år tilbyr Hordaland Røde Kors gratis førstehjelpskurs for alle som ønsker å delta. I år, på grunn av koronavirussituasjonen, kommer vil til å kjøre førstehjelpskursene digitalt, og det er fortsatt helt gratis å delta. 

I en plutselig førstehjelpssituasjon er tiden en kritisk faktor, spesielt ved bevissthetstap, nedsatt blodsirkulasjon og ikke minst ved hjertestans. På et førstehjelpskurs har man fokus på varsling, frie luftveier og opprettholdelse av blodsirkulasjon (ved hjertestans) med huskeregelen 30:2. Det handler altså om de tingene vi gjør for å kjøpe tid på vegne av pasienten mens vi venter på at ambulansepersonell kan overta.

Førstehjelp og sykdomsforståelse er viktigere enn på lenge, og vi vil hjelpe deg til å være forberedt. Derfor arrangerer vi digitale førstehjelpskurs. 

Om førstehjelpskurset:

Kurset varer i cirka én time. Kurset kan gjennomføres på mobil, men vær oppmerksom på datakostnader, batterikapasitet og at du på mobilen vil se kurset med 20 sekunders forsinkelse.

En førstehjelpsfaglig kursvert vil lede dere gjennom kurset og besvare spørsmålene dere har.

På kurset går man gjennom følgende temaer:

  • Generelt om førstehjelp
  • Frie luftveier og sideleie
  • Hjerte- og lungeredning
  • Bruk av hjertestarter

Kurset gjennomføres i webinar-løsningen BigMarker. Vi anbefaler at du følger disse rådene for å få den beste opplevelsen av kurset: https://www.bigmarker.com/system_check

Du trenger ikke delta med webkamera eller mikrofon under kurset.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler