Tre ungdommer padler i kano i lett regn omgitt av høye trær. Vis bildetekst
Ferie for alle arrangerer ferieopphold både sommer og vinter. Her fra en aktivitetsdag under årets sommerferie i Meråker.

Jule- og nyttårsfeiring med Ferie for alle

I år arrangerer Ferie For Alle i Trøndelag to opphold i forbindelse med jul og nyttår. Søknadsfristen er 31. oktober.

Mange barnefamilier i Norge sliter økonomisk, og det kan skyldes ulike årsaker. Ofte er konsekvensen at foreldrene ikke kan gi barna de sosiale opplevelsene som de har behov for.

Dette gjør Røde Kors noe med!

Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barn og barnefamilier med svak økonomi.

Ferie for alle skal bidra til sosial deltagelse og utvikling, nettverksbygging og inkludering.

Bakgrunn
Ferie for alle ble opprettet på bakgrunn av en levekårsundersøkelse i 2001. I dag lever ca. 92 000 barn i Norge under EU’s fattigdomsgrense. Bare i Trøndelagsfylkene utgjør dette cirka 6000 barn.

Målgruppe

  • Familier med svak økonomi over en lengre periode.
  • Familier som har minst ett barn i alderen 6- 13 år.
  • Familier som ikke har tilsvarende tilbud.
  • Familier som klarer seg selv uten tett faglig oppfølging.

Samarbeid
Ansatte i kommunen vet mye om hvilke barnefamilier som trenger et ferieopphold. Derfor samarbeider vi med skolehelsetjenesten, barneverntjenesten, sosialtjenesten og andre instanser som er i kontakt med målgruppen.

Ansatte i kommunen søker om plass for familiene. Benytt elektronisk søknadsskjema for å søke. Ferie for alle er et supplement til det offentlige. Under ferieoppholdet er frivillige fra Røde Kors til stede for gjestene, ikke som fagpersoner, men som medmennesker. På familieoppholdene har foreldrene selv ansvar for barna sine.

Om ferieopphold uke 52 : Juleferie på Røros Hotell (22.–27. desember)

Hotellet byr på sin flotte beliggenhet, god mat, gode senger og ikke mist bade- og velværeanlegg og lekeland for alle. Røros har mye spennende aktiviteter og opplevelser å by på som gir julestemning og kos for hele familien. Vi legger opp til friluftsaktiviteter - lek, sosialt samvær, utfordringer og glede i samvær med trygge voksne.

Hotellet serverer tradisjonell mat med lokale råvarer. Det blir servert frokost og middag på hotellet. Lunsj blir på hotellet eller ute ved aktivitetene.

Det blir organisert felles busstransport som kan hente dere langs E6.
Bussen er selvfølgelig gratis. Bussen kjører fra Steinkjer og stopper på Stjørdal og Trondheim Stasjon. 

Oppholdet starter med felles middag etter at alle har ankommet og fått utdelt rom. De frivillige lederne bor også på Hotellet. 

Det tilbys plass for 30 barn og voksne på dette oppholdet.

Om ferieopphold Uke 53: Nyttårsferie Jegtvolden Fjordhotell, Inderøy (28. desember–02. januar)

Jegtvolden fjordhotell ligger på Inderøy, en 1,5 timers kjøretur fra Trondheim, og har en idyllisk beliggenhet ved sjøen. På Ferie for alle- oppholdet nyttårshelga får vi hele hotellet for oss selv!  Alle rommene på Fjordhotell Jegtvolden har en sittegruppe, skrivebord og flatskjerm-TV. De fleste har også en uteplass med direkte tilgang til hagen. Noen av rommene har en vakker utsikt over havet og hagen.

Måltidene spises i hotellets restaurant, det serveres frokost, lunsj, middag og kveldsmat alle dagene. Det vil bli servert tradisjonsmat tilpasset for alle. Oppholdet vil preges av høytid og fest. Gode rom og salonger for brettspill og samvær. Vi legger opp til friluftsaktiviteter - lek, sosialt samvær, utfordringer og glede i samvær med trygge voksne.

Det vil bli organisert gratis busstransport som går fra Steinkjer og Trondheim for de som ønsker å benytte seg av det. 

Det tilbys plass til 60 personer på dette ferieoppholdet.

Søknadsfrist for begge oppholdene er  31. oktober. Her finner du elektronisk søknadsskjema.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon.
74 15 08 80 / 464 11 760
Hege-iren.karlsen@redcross.no