BUA Bodø Vis bildetekst
BUA logo

BUA utlånsordning

Nå trenger du ikke lenger å kjøpe alt utstyr for å komme deg ut. BUA Bodø er et "bibliotek" for fritidsutstyr!

I BUA kan du helt gratis låne det meste du trenger for å komme deg ut på tur eller invitere venner på moro i parken eller i hagen. Vi har både sommer- og vinterutstyr, som tursko, telt, lavvo og primus, langrennsski og skøyter. Og vi har også kubb, frisbeegolf og andre utendørsspill. Hele utvalget finner du på www.bua.io/bua-bodo

Vi låner ut til alle; privatpersoner, lag og foreninger, skoleklasser eller barnehager. I stedet for å kjøpe alt av utstyr, kan du låne det hos oss. Du finner BUA i underetasjen til Bodø Røde Kors sin bruktbutikk, i Lærmohjørnet - mellom Storgata 11 og 13.

Vi trenger også frivillige til BUA, praktiske menn og damer som kan hjelpe oss med å ta vare på utstyret, og til å stå for utlån. Arbeidet foregår når det passer deg, men fortrinnsvis dagtid og lørdager.

BUA er en nasjonal paraplyorganisasjon for utlånsordninger, og i Bodø samarbeider Bodø Røde Kors med Bodø kommune, som har bevilget 600.000 kroner årlig til drift av ordningen de neste fire årene. De har også gitt 50.000 kroner av folkehelsemidlene til innkjøp av utstyr, og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet innvilget 400.000 kroner til oppstart og innkjøp. BUA vil derfor være et velutstyrt "bibliotek"!

2017 BUA åpning Øystein og Pinnerød
Ordfører Ida Pinnerød overrakte blomster til styreleder Øystein Nystad i Bodø Røde Kors i anledning åpningen av BUA Bodø 31. mai 2017. (Foto: Vera Isachsen)