Huset der Safir holder til

Safir Oslo

SAFIR er en sosial møteplass for personer som ønsker på å etablere en rusfri tilværelse.

For tidligere rusavhengige kan det være vanskelig å bryte med det gamle rusmiljøet. Et rusfritt, sosialt nettverk er viktig for å unngå ensomhet, isolasjon og tilbakefall. SAFIR er et rusfritt møtested for tidligere rusavhengige, der alle aktivitetene er drevet av frivillige. Det legges ned flere tusen timer med frivillig innsats i året på SAFIR.

Les mer om SAFIR på Kirkens Bymisjons hjemmeside her.

Kontakt oss:

Telefon: 22 67 03 00/01 
E-post: post@safir-oslo.no
Post adresse:
Postboks 9116, Grønland
0133 OSLO

Her finner du oss:

Besøksadresse:
Urtegata 50

Disse aktivitetene finner du på Safir:

Åpen Kafé:

Kaféen på Det Grønne Hjørnet er åpen hver mandag (kl.11–14) og onsdag (kl.11–12). Her kan du nyte en kopp kaffe, lese dagens aviser og møte andre i uformelle og koselige omgivelser. Det Grønne Hjørnet ligger i Platousgate 1, tvers overfor Gartnerløkka nettverkshus, hvor SAFIR holder til.

Safir Kveld:

Annenhver tirsdag på Det Grønne Hjørnet kl 18.00. Aktiviteter som kino, bowling, mingolf, spillaften, matlaging mm.

Onsdagslunsj:

Hver onsdag er det åpen lunsj hos oss kl. 12. Da serveres et varmt, deilig måltid til alle som stikker innom. Etter lunsjen kan du sjekke internett, være sosial, lese, skrive søknader, låne telefonen, med mer. I tilknytning til lunsjen har vi rådgivning/veiledning, yoga, quiz, bingo, Samtalen.

Kreativt treff:

Det kreative verkstedet holdes hver torsdag på Det Grønne Hjørnet. Her kan du prøve deg på ulike kreative aktiviteter som å male, sy vesker, lage trykk, lage smykker eller bare slappe av med en kopp kaffe i uformelle og koselige omgivelser.

Søndagsåpent:

Annenhver søndag på Det Grønne Hjørnet kl 14-16.

Mat i lag:

Vi møtes hver første lørdag i måneden og lager mat sammen.

Turer og utflukter:

Fredagsutflukt er en fast aktivitet. Men det arrangeres også turer til øyene, museer, Oslomarka og sports- og kulturarrangementer.

Boligskolen:

Boligskolen tilbyr kurs og foredrag for deltakerne, samt turer og omvisninger. Vi har kurs gjennom hele året og holder foredrag om boligsosiale temaer.

Frivillige har ansvar for aktivitetene og deltakere bidrar gjerne. Alle aktivitetene foregår i et rusfritt miljø.

Frivillig på Safir

Bli frivillig i Oslo Røde Kors

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler