Frivillige og representanter fra Oslo Røde Kors står foran det nyåpnede asylmottaket på Ila

Åpning av asylmottak på Ila i Oslo

I dag åpnet asylmottaket på Ila i Oslo. Denne uken kommer de første beboerne og Oslo Røde Kors er på plass med Norsktrening fra neste uke.

Det nye mottaket drives av Oslo kommune og har plass til 180 beboere. De første 100 vil flytte inn allerede i løpet av september. Oslo Røde Kors, HiOA og Caritas er blant samarbaidspartnere for mottaket.

Viktig integreringstiltak

Geir Lippestad, byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, var en av de som holdt tale under dagens åpning. Lippestad fortalte at mottaket først og fremst er for de flyktningene som skal bosettes i hovedstaden etterhvert. Det at de kan flytte inn på et sted sentralt i Oslo allerede nå vil korte ned ventetiden og samtidig bidra til tidligere inkludering og integrering. 

Godt samarbeid

Gro Aakervik (65 år) er til vanlig norsktrener på Majorstuen bibliotek. Men da hun hørte om at Oslo skulle få et eget asylmottak var hun ikke sen med å melde seg som frivillig til Ila. Hun håper norsktreningen vil være et nyttig og lærerikt tilbud for beboerne på Oslo mottak.

Jeg synes det er spennende at vi skal i gang med norsktrening på mottaket og jeg gleder meg til å starte der. Som frivillig i Oslo røde kors har jeg bare møtt entusiastiske flyktninger og asylsøkere som var ivrige til å lære seg norsk.

Gro Aakervik (65), frivillig norsktrener

Flere humanitære aktører er allerede på plass på Oslo mottak. Caritas skal i gang med jobbsøkerkurs og HiOA skal gi flyktningene adgang til campus, biblioteket, noen forelesninger, ha studenter på praksisplass på mottaker osv. Oslo Røde Kors starter med norsktrening, og vil vurdere om det er behov for andre aktiviteter etterhvert.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler