ukrainske flyktninger får nødhjelp av røde kors

Krigen i Ukraina - Hva gjør Oslo Røde Kors?

Oslo Røde Kors opplever stor pågang fra mennesker som ønsker å hjelpe flyktninger fra Ukraina. Her finner du informasjon om Røde Kors sitt arbeid og hva du kan gjøre.

Røde Kors sitt nødhjelpsarbeid i Ukraina og i nabolandene har pågått siden krigen startet. Røde Kors mobiliserer penger, personell og nødhjelp.

Her kan du lese om arbeidet som gjøres i Ukraina. 

Hva gjør Oslo Røde Kors? 

Oslo Røde Kors er for øyeblikket til stede på mottak ved Thon Hotel Panorama, Økern, Tøyen og Alna.  Her bistår vi med leker og aktivisering av barna, norsktrening og turer ut fra mottakene. Oslo Røde Kors er i tett dialog med UDI om situasjonen på mottakene i Oslo. 

Les også: Oslo Røde Kors trapper opp innsatsen for ukrainske flyktninger som ankommer Oslo

Hva kan jeg gjøre i Oslo?

Du kan melde deg som frivillig. Vi trenger frivillige til våre aktiviteter ved mottak. Dette kan være lavterskel norsktrening i mindre grupper, turer fra mottak til museer, badeplasser eller andre steder i Oslo. Turene er for voksne og barn. Vi arrangerer også barneaktiviteter på mottak som tegning, brettspill og annet. 

Oslo Røde Kors samler ikke inn eller deler ut klær, leker eller annet materiell på dette tidspunktet.  

Hva skjer når jeg melder meg som frivillig?  

Når du har meldt din interesse som frivillig på mittrodekors.no tar vi kontakt. Dette kan ta noe tid, da vi har stor pågang av folk som nå ønsker å bidra. Da vil du også få informasjon om hvilke aktiviteter du kan velge å engasjere deg i og hvilke kurs du må gjennomføre for å bli frivillig i våre aktiviteter. Noen aktiviteter stiller strengere krav til den frivillige, dette for å ivareta våre deltakere på best mulig måte. 

 

Du kan gi et bidrag via:  

  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp) 
  • SMS "BIDRA" til 2272 (250 kr) 
  • Kontonummer: 8200 06 10190 

Ofte stilte spørsmål og svar om krigen i Ukraina

Her har Røde Kors samlet spørsmål og svar som vi jevnlig får.