Blid frivillig får oppmerksomhet Vis bildetekst
Gro Anita Sætberbakken. Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors

Fortjenstmedalje til ildsjel

Gro Anita Sætherbakken fra Mysen har blitt tildelt Norges Røde Kors Hjelpekorps Fortjenstmedalje.

I 30 år har Gro Anita Sætherbakken fra Mysen og Omegn Røde vært brennende ildsjel i Røde Kors. På årsmøtet til Østfold Røde Kors i april ble hun tildelt Norges Røde Kors Hjelpekorps Fortjenstmedalje.

– Tusen mange takk. Det var veldig mange flotte ord. Røde Kors har vært en stor del av livet mitt, jeg begynte når jeg var 16 år og nå er jeg jo noen år eldre. Det ble fort en livstil, og det er det fortsatt. Det gir meg utrolig mye å være med i hjelpekorpset spesielt, men også det å være en stor del av hele Norges Røde Kors, sa Gro Anita Sætherbakken.

Det var en tydelig rørt 46-åring som mottok medalje, diplom og blomst.

– Det ble veldig mange fine ord, det ble litt følelsesmessig. Jeg setter stor pris på alle ordene og medaljen. Og ikke minst alle som er med i organisasjonen, og dere som er meg nærmest hjelpekorpset. Røde Kors er en veldig stor del av hele vår familie, og at ungene nå også er med inn i hjelpekorpset betyr fryktelig mye for meg. Jeg håper jeg fortsatt får mange fine år sammen med dere videre, avslutter Sætherbakken.

Trofast

Hun har vært en bauta i Mysen Røde Kors Hjelpekorps gjennom mange år. Andre har kommet og gått, Sætherbakken har alltid vært den som rydder opp og holder orden i hjelpekorpset. Hun har i tillegg til dette vært med i ledelsen av lokalforeningen, spesielt etter at Momarkedet ble lagt ned i 2012. Hun har alt økonomiansvar for lokalforeningen. I søknaden fremheves det at Sætherbakken er en kapasitet med dyktighet og utholdenhet man sjelden ser i våre dager. I tillegg til lokalt arbeid, bruker d-rådet henne som kursholder på flere distriktskurs. D-rådet antar at hun er hovedårsaken til at Mysen og Omegn Røde Kors har den status og størrelse som de har hatt de senere årene.

Vedtak

Norges Røde Kors Æresbevisningskomite tildeler Norges Røde Kors Hjelpekorps fortjenstmedalje til Gro Anita Sætherbakken for hennes langvarige og betydningsfulle arbeid for Sarpsborg Røde Kors, Mysen Røde Kors, Østfold Røde Kors, og dem Røde Kors er til for.