manedens-frivillig-for-august

Månedens frivillig for august er Jan Løkling. Han er frivillig i hjelpekorpset i Haugesund Røde Kors.

For august måned har arbeidsutvalget kåret Jan Løkling som månedens frivillig. Jan sin Røde Kors-reise startet i 2011 da hans yngste datter skulle på et infomøte i Røde Kors, og fikk med seg far. "Etter møtet var det vi foreldrene som ble aller mest bitt av basillen", forteller Jan. Både han, kona og deres to døtre har siden vært aktive i hjelpekorpset i Haugesund Røde Kors, og dette har vært en viktig familieaktivitet. Jan synes det er veldig fint å dele denne interessen med kona, og det har vært en stor del av fritiden de siste årene. Han forteller at det, etter å ha vært fotball -og håndballtrener for døtrene i mange år, var kjekt å bli med og kunne bidra i Røde Kors når disse aktivitetene ikke lenger stod på planen hjemme. I Røde Kors får Jan muligheten til å dyrke sin genuine interesse for førstehjelp, og sitter nå blant annet i ambulansepersonellgruppen.

Jan er i dag svært aktiv i Haugesund Røde Kors Hjelpekorps. Han hadde mye ansvar og en særskilt rolle i forbindelse med Sildajazz som gikk av stabelen i august. Her la han ned en bemerkelsesverdig innsats, som la grunnlaget for utnevnelsen som månedens frivillig. Som operativ hjelpekorpsleder under dette store arrangementet, har Jan hatt ansvar for de frivillige i hjelpekorpset i Haugesund. En rolle som krever stor grad av koordinering, godt lederskap og stort pågangsmot. Båtberedskap har vært et av hovedområdene i arbeidet. Jan har sammen med resten av teamet sørget for å finne plasser til alle båtene som kommer til byen under festivalen, og for god beredskap i byen under arrangementsdagene. "Under Sildajazzen jobber vi fra morgen til kveld, onsdag til søndag, og det er travle dager", sier Jan. Det er tydelig at Jan setter pris på sin rolle i hjelpekorpset, og at det er kjekt til tross for tidvis lange dager. Han beskriver samholdet på tvers av ulike aldersgrupper og det at teamet fungerer så godt som viktige trivselsfaktorer. "Alle har det kjekt sammen, til tross for at vi gamle kanskje trekker oss litt tilbake når det kommer til sosiale tilstelninger for den yngre garde", forteller han smilende.

Gjennom sin innsats i arbeidet med Sildajazz, har Jan vist stort engasjement og arbeidsvilje. Arbeidsutvalget er imponerte over Jans innsats, og roser hans positivitet og pågangsmot. Han legger ned mye arbeid i foreningen, og fremstår gjennom sitt arbeid og sin væremåte som et godt eksempel for andre frivillige i Røde Kors. Til tross for hans stille og rolige fremtoning, har Jan sterke lederegenskaper og er en samlende kraft i foreningen. Selv om han, ifølge han selv, er en person som ofte trekker seg litt tilbake, er han alltid tilstede der det er behov. Arbeidsutvalget roser hans evner til å skape et godt samarbeidsklima i arbeidslaget i hjelpekorpset. Jan sin innsats gjør seg bemerket, og arbeidet han legger ned yter stor respekt lokalt i Haugesund så vel som i distriktet. Vi er svært takknemlige for å ha han med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med kåringen.