Alle trenger noen å snakke med

«Der er du», sier Edel Østvold Ims når besøksvennen Lise Andersen kommer på besøk.  Edel har gledet seg til besøket. «Vi har det så koselig sammen og trives i hverandres selskap". 

Vi kan snakke om alt, og så spiller vi kort», sier Edel med et smil. 

Edel Østvold Ims og hennes besøksvenn Lise Andersen stortrives sammen.  De møtes fast en gang i uken.  «Lise er prikken over i’en for meg», sier Edel og klapper Lise lett på armen

Lise Andersen er besøksvenn i Sandnes Røde Kors.  Hun har besøkt Edel i nesten et år nå og trives veldig godt som besøksvenn.  «Vi fant fort tonen og har det veldig kjekt sammen», sier Lise.  Det er 50 års aldersforskjell på de to damene, men det kan ingen tro når vi hører dem prate, le og kose seg sammen.  Den gode samtalen er viktig og Edel forteller at hun gleder seg til hver onsdag for da kommer Lise på besøk.   Vi har det veldig trivelig sammen.  «Det er trist å sitte ensom og alene hjemme», sier Edel.  «Jeg er heldig som har besøkene til Lise å se fram til. Hun er prikken over i’en for meg og sammen  har vi mange gode stunder».   Edel forteller ofte historier fra gamle dager i Sandnes. Hun har drevet frisørsalong i 30 år og kjenner byen og folkene godt.   Når været tillater det tar de to gjerne en kjøretur ut til de flotte strendene vi har her i området.  Edel er veldig glad i havet og turer langs de flotte strendene setter hun pris på.    

– Å være besøksvenn gir meg veldig mye, og jeg vet ikke hvem som har best av dette, hun eller jeg, sier Lise og nikker mot  Edel.

 

 

Bli besøksvenn
En besøksvenn er et tilbud til mennesker som av en eller annen grunn ønsker mer kontakt med andre mennesker. Røde Kors besøksvenner bidrar til å gjøre hverdagen litt lettere for mennesker i ulike livssituasjoner.  Mange  

Nordmenn skiller seg mer, flytter oftere og flere bor alene. Ensomhet blir kalt den nye folkesykdommen, og rammer spesielt de unge og de eldste.

Besøkstjenesten er et tilbud for mennesker som av ulike grunner føler seg ensomme og ønsker mer kontakt med andre. Besøksordningen bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem.

Grunnleggeren av Røde Kors besøkstjeneste, Jens Meinich, sa at den beste medisin for et menneske er et annet menneske. Dette er fremdeles grunnlaget for alt Røde Kors gjør i besøkstjenesten.

 

Her kan du lese mer om Sandnes Røde Kors og våre aktiviteter
https://www.rodekors.no/sandnes

Meld deg som frivillig
https://www.rodekors.no/bli-frivillig/