Mange fikk en ny venn

I samarbeid med TINE arrangerte Sandnes Røde Kors vennskapsfrokost for flyktninger på asylmottak og lokalbefolkningen i Sandnes.  Hele 200 var påmeldt til frokosten som ble arrangert på Quality Hotell

 
Berit Therese Dawood og sønnen Sharif koste seg på vennskapsfrokost.

 

«Hele 22.000 mennesker i hele Norge spiser frokost sammen i dag», sa Turid Mong som er styreleder i Rogaland Røde Kors. Totalt 84 asylmottak i landet ønsket å delta på Vennskapsfrokost og rundt 2200 av landets innbyggere var påmeldt via nettsidene til TINE.   Turid Mong minnet også om TV-aksjonen som holdes på søndag 23. oktober.  «I morgen skal vi i Røde Kors banke på alle dører i hele landet», sa Turid Mong.

På Quality Hotell Residence i Sandnes var det samlet rundt 200 asylsøkere og representanter fra lokalbefolkningen.  Bandet Humming Beez, som hadde spillejobb på hotellet denne helgen stilte sporty opp og underholdt de fremmøtte.  Ordfører Stanley Wirak var tilstede på frokosten og sa bl.a. at Sandnes er i dag en stor by med rundt 75.000 innbyggere. Byen har tilrettelagt for flyktningstrømmen og i dag er hver 5. Sandnesgauk fra et annet sted.  Sandnes er en internasjonal by og er bygd opp av folk som kommer fra andre steder; det kan være fra Pakistan, Syria, Hjelmeland eller Sirdal.  Det er en god by å bo i og vi bryr oss om alle menneskene som bor her.  Ordføreren nevnte også TV-aksjonen som arrangeres på søndag. «Vi skal gi så det kjennes og ønsker selvfølgelig å bli best av byene i Rogaland», sa ordfører Stanley Wirak.

 

En stolt nestleder i Sandnes Røde Kors, Jan Drotningsvik takket for fremmøte og ikke minst en stor takk til våre samarbeidspartnere, TINE for god mat og Quality Hotel Residence for lån av lokaler. Samtidig rettet han en stor takk til alle de frivillige som stilte opp og laget et flott arrangement.    


Hvorfor Vennskapsfrokost

I samarbeid med TINE arrangerer Røde Kors-frivillige over hele Norge Vennefrokoster sammen med flyktningene på landets asylmottak lørdag den 22.oktober kl.11.00.-13.00. 

Det er TINE som sørger for mat og drikke til frokostene.

- Responsen har vært over all forventning og det er utrolig gledelig at så mange ønsker å bli bedre kjent med flyktningene som bor på mottak på denne måten. Antagelig er det mange som får en ny venn på lørdag, og kanskje også en de kan gå med bøsse sammen med på søndag, sier Øistein Mjærum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Røde Kors.

 

Rekordmange invitasjoner

Alle innbyggere i Norge er invitert via invitasjoner på 26 millioner melkekartonger som TINE har sendt ut de siste ukene.  TINE, som har vært Røde Kors sin samarbeidspartner i mange år, håper at Vennefrokostene vil bryte ned noen av de mange sperrene som både flyktninger og nordmenn har for å ta kontakt med hverandre og bli kjent.

- Vi ønsker på denne måten å vise at veien til å bli kjent egentlig ikke er så veldig lang, bare viljen og muligheten er der. Et godt måltid kan i seg selv ofte være en døråpner for nye vennskap, sier Øystein Ulvær, som er senior merkevaresjef i TINE.