Vi trapper opp Korona-innsatsen

På grunn av den alvorlige situasjonen i Norge har vi dessverre måttet innstille mange av aktivitetene i Sandnes Røde Kors den siste tiden.

 Vi jobber videre på digitale plattformer, og våre Besøksvenner i Sandnes Røde Kors fortsetter å ha kontakt med sine koblinger på telefon.

I disse dager jobber våre frivillige med å få oversikt over behov og styrke vår beredskap slik at vi er i stand til å bistå myndighetene og kommunene dersom de behøver vår bistand. Vi i Sandnes Røde Kors setter stor pris på både eksisterende frivillige og andre som tar kontakt og vil bidra. Dere er fantastiske!!

Vi vil i første omgang kartlegge kapasiteten og tilgjengeligheten hos de som allerede er frivillige hos oss, før vi tar imot nye frivillige.
Dersom du ikke allerede er frivillig i en av våre aktiviteter, ber vi deg registrere deg her:

https://www.rodekors.no/bli-frivillig/
Du vil da motta en epost med mer informasjon.

Dersom du har utdannelse innen helsefag ber vi deg om stille deg til disposisjon til de helseforetakene som nå ber om hjelp og ekstra personell.

Samtidig vil vi oppfordre alle til å ta godt vare på hverandre. Alle bør nå hjelpe naboer, kollegaer, familie og andre mennesker med eventuell hjelp de måtte trenge til for eksempel matinnkjøp og hente medisiner. Man trenger ikke å være medlem av en organisasjon for å vise medmenneskelighet og gi hjelp. Husk å ta nødvendige sikkerhetstiltak for deg selv og utsatte grupper i samfunnet.

I tillegg ser vi også at mange blir noe sittende hjemme alene i den situasjonen vi er i. Vi oppfordrer derfor alle til å ta en telefon til de som du vet sitter alene. Dette vil også være med på å skape trygghet og oversikt over de som måtte trenge hjelp, men er samtidig en viktig erstatning for mangel på sosialt liv via jobb eller andre aktiviteter.

https://www.rodekors.no/…/rode-kors-trapper-opp-korona-inn…/