På oppdrag for Røde Kors i Bangladesh

Jørn Waalen er frivillig I Sandnes Røde Kors og er nå på  sitt første internasjonale oppdrag for Norges Røde Kors I Bangladesh. 

Allerede I slutten av september måned  var Røde Kors på plass I Bangladesh med  feltsykehus, nødhjelpsarbeidere  og helsepersonell  for å gi hjelp til flyktningene som strømmer inn I landet fra Myanmar. Situasjonen I Bangladesh beskrives som en av verdens største humanitære kriser.  Over en halv million mennesker  har flyktet fra Myanmar til Bangladesh etter at den burmesiske hæren iverksatte brutale aksjoner mot den muslimske minoriteten rohingya I delstaten Rakhine.  Størtstedelen av flyktningene som strømmer inn I leiren I Bangladesh er barn og mange av dem har mistet sine foreldre.  Mange har store skader eller sykdommer og de mangler alt fra rent vann til mat og helsehjelp.   Røde Kors sitt feltsykehus er det eneste sykehuset I området for alle som har flyktet fra volden i Myanmar.

Røde Kors er tilstede I de fleste områder hvor det er definert som en humanitær krise og med et godt skolert team med nødhjelpsarbeidere og helsepersonell kan Røde Kors respondere umiddelbart når en katastrofe inntreffer.  

Jørn Waalen fra Sandnes Røde Kors reiste nylig til Bangladesh for å bidra med nødhjelpsarbeidet.   Han vil være stasjonert I feltleiren I Bangladesh I rundt en måned.  Dette er det første internasjonale oppdraget for Jørn  og han var selvfølgelig både spent og nysgjerrig på hva som ville møte ham av inntrykk og opplevelser.   Før oppdraget har han  gjennomført omfattende og nødvendig opplæring og kurs I regi av Norges Røde Kors.   For Røde Kors er det viktig  å  alltid ha kompetente og dyktige frivillige som kan stille opp på slike oppdrag på kort varsel når en katastrofe inntreffer.   Jørn er en del av det tekniske teamet på stedet og vil sammen med sine kollegaer sørge for at feltsykehuset fungerer og nødvendig materiell er tilgjengelig.      

Vi ønsker Jørn og teamet I Bangladesh lykke til med nødhjelpsarbeidet.  Vi I Sandnes Røde Kors er stolt over å ha en av våre frivillige på oppdrag for Røde Kors I Bangladesh.