Informasjon til nye frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors

Her finner du informasjon om hvordan du blir frivillig og om kurs for deg som er frivillig i en av Sør-Trøndelag Røde Kors' lokalforeninger.

Hvordan blir jeg frivillig?

Du kan melde deg på kurs gjennom vår kurskatalog:

Finn våre kurs her

Logg deg inn i kurskatalogen for å melde deg på kurs.

  1. Velg "medlem/frivillig" om du har medlemsnummer/relasjonsnummer
  2. Velg "andre" dersom du ikke er Røde Kors-medlem
  3. Skriv inn din lokalforening eller ditt fylke i søkefeltet
  4. Finn kurset du ønsker å melde deg på. Dersom du ikke er Røde Kors-medlem, må du opprette en bruker med en gyldig e-postadresse. Trykk "registrer deg", det går fort!

Meldeskjema

https://www.mittrodekors.no

Fyller du ut skjemaet over vil du etter noen dager motta en invitasjon til kurset "Introduksjon til Røde Kors". Der får du presentert aktivitetene som har behov for frivillige, samt historien og verdiene som ligger til grunn for Røde Kors som organisasjon. Du får en liste over mulige kursdatoer, og velger det som passer for deg.

På introduksjonskurset får du også informasjon om hvilke aktiviteter vi tilbyr, og du velger hvilken aktivitet du ønsker å engasjere deg i. De fleste aktivitetene har egne temakurs for å forberede deg på rollen som frivillig. Hvilke kurs du trenger, og hvor ofte det holdes kurs, varierer fra aktivitet til aktivitet. Du får oversikt over mulige datoer for temakurs, og velger det som passer for deg. 

Deretter vil du bli kontaktet av din nærmeste Røde Kors-forening for mer informasjon om obligatoriske kurs og hvilken aktivitet de tilbyr. Klikk deg inn på din lokalforening for se hvilke aktiviteter som tilbys der du ønsker å være frivillig.

Så starter opplæringen. De fleste aktivitetene har egne kurs for å forberede deg på rollen som frivillig. Hvilke kurs du trenger, og hvor ofte det holdes kurs, varierer fra aktivitet og lokalforening. Under finner du informasjon om de obligatoriske grunnkursene for alle nye frivillige, samt temakursene for de ulike aktivitetene.

Gratulerer. Du er nå en aktiv frivillig i Røde Kors. Velkommen inn i Røde Kors-familien!

Vi er opptatt av at våre frivillige har den nødvendige kompetansen for å drive med frivillig arbeid. Derfor legger vi stor vekt på kursing av våre frivillige.
I tillegg til våre obligatoriske kurs har vi også temakurs som retter seg mot våre overordnede aktiviteter: Hjelpekorpset, Omsorg eller Ungdom.