Dame står foran en ny el-bil med logo for Autostrada på foran Herøya kirke der flyktningene fra Ukraina kan hente klær. Vis bildetekst
Siri Løite foran Herøya kirke der Porsgrunn Røde Kors har kleskafé.

Får bilavtale for å hjelpe

Frivillige Siri Løite i Porsgrunn Røde Kors har inngått avtale med Autostrada. Slik får hun mulighet til å hjelpe flyktningene fra Ukraina bedre.

Da flyktningene fra Afghanistan kom i fjor høst begynte det lille frivillige engasjementet til Siri Løite å vokse seg større. Hun hadde vært frivillig vaffelsteker og besøksvenn på Frednes omsorgsboliger én gang i uka i tre år, men nå fikk hun plutselig ansvar for klesinnsamlingen til Porsgrunn Røde Kors. Siden da har det ballet på seg. De siste månedene har det toppet seg helt og det er blitt hektiske dager med veldig mye farting.

220429_siri loite og frivillig innsats.jpg

- Utgiftene til bil har økt med 1000 kr i måneden pluss bompenger siden begynnelsen av mars på grunn av mitt engasjement med flyktningene. Det har jeg rett og slett ikke råd til, sier Løite.

Det førte til en ringerunde rundt til byens bilforhandlere og Autostrada ville gjerne hjelpe. Nå har Autostrada og Porsgrunn Røde Kors skrevet under på en midlertidig bilavtale som varer i seks måneder der Løite får låne bil i en periode der hun trenger å bidra litt ekstra.

- Det som er viktigst for oss, er å kunne bidra sånn at dere kan fortsette det gode arbeidet, sier Bjørn Brun-Hansen, daglig leder på Autostrada.

En el-bil krever også litt og Løite har fått lov til å bruke de fire kommunale ladestasjonene for å ytterligere spare på utgiftene til den flotte hobbyen sin.

- Dette er veldig spennende og jeg er veldig takknemlig for å få til dette, sier Løite.