Bilde av Vestfold Røde Kors sin hytte på Skrim Vis bildetekst
Vestfold Røde Kors sin beredskapshytte på Skrim leies også ut når den er ledig. På tide med en tur til fjells?

Røde Kors hytta på Skrim

Vestfold Røde Kors har en hytte på Skrim som bemannes av hjelpekorpsene i vintersesongen og som kan leies ut resten av året.

Skrim-hytta

Vestfold Røde Kors sin hytte ligger på Skrim ved Omholt parkering (Skrim syd) i Kongsberg kommune. Hytta er bygd i 1992 for å være en beredskapshytte for hjelpekorpsenes tjeneste i området. I vinterhalvåret, dvs perioden fra 1. januar til ca 1. mai benyttes hytta av hjelpekorpsene i Vestfold i forbindelse med vinterberedskapsvakter. Utenom dette kan hytta leies ut på forespørsel. Det gjør at Røde Kors hytta på Skrim er ledig for utleie hele året, i vintersesongen er den ledig i ukedagene mandag til torsdag morgen utenom vinterferien (uke 8) og påskeferien. Hytta er betydelig oppgradert de siste årene og det er lagt inn vann og avløp slik at det både er toalett og bad i hytta. Mange sengeplasser og flotte turområder både sommer og vinter rett utenfor hytta.

Hovedhus Stue Stue oppholdsrom Kjøkkenkrok Entre Utsnitt kjøkken Spisebord til 12 personer 4 køysenger Køyseng 4 mindre rom større rom del av stue oppholdsrom

Sentral beliggenhet for Vestfolds befolkning

Skrim ligger ca 70 km fra Tønsberg og er et populært utfartsområde for Vestfolds befolkning. Det er godt utbygd log merket øypenett i området både i sommer - og vinterhalvåret. Den siste biten opp til parkeringen "Skrim S" er bomvei. Det må betales bompenger ved denne bommen. Selve hytta ligger nydelig til ved parkeringsplassen på Omholtfjell, og det er vei helt fram til hytta.

Hyttas fasiliteter

 • Romslig hytte på 110 m2
 • 4 soverom med 16 sengeplasser (fordelt på 12 enkeltsenger og 2 smale dobbeltsenger på 120 cm).
 • Alle sengeplasser er utstyrt med dyner og puter, mens laken/lakenpose og sengesett må medbringes.
 • Innlagt støm og vann med toalett, bad m/dusj
 • Kjøkken med oppvaskmaskin
 • Vindfang, hall, stor stue og terrasse.
 • Møblert og praktisk innredning.
 • Oppvarming med panelovn og peisovner.

OBS!

 • Det skal ikke være hunder inne på hytta pga allergi.

Flott turterreng

Det er laget gode kart og det er et variert og enkelt terreng i området. Her er det utfordringer for de fleste sommer og vinter. Om vinteren kjøres det opp løyper i terrenget. De fleste steder er det to spor. Det er gode forhold for mobiltelefondekning over store deler av Skrim fjellet.

Vinterberedskap

Hjelpekorpsene i Vestfold er i beredskap på Skrim hele døgnet, men har bare personell og snøskuter tilstede fra nyttår og til snøen blir borte. Skulle det oppstå en ettersøkningsaksjon eller lignende på Skrim utenom vaktsesongen, må hjelpekorpsene alltid kunne ha tilgang til sambandsrom og kjøkken gjennom hele året, selv om hytta er leid ut til andre.

Ønsker du å støtte vår beredskapstjeneste kan du gi et bidrag til Vippsnr. 136591.

Beredskapstelefon på Skrim: 913 25 111

For mer informasjon om Skrimområdet se: www.skrim.no

Utleiepriser

 • Døgnpris 1. døgn mandag - torsdag kr. 1.700.-
 • Døgnpris utover 1. døgn, ma - torsd. kr. 1.000.-
 • Helg, fredag - søndag kr. 4.000.-
 • Hel uke, mandag - søndag kr. 6.000.-

(Renhold er inkludert i leieprisen.)

Henvendelse om utleie: tomivar.samland@redcross.no