Leder for Hvite Biler, Ola Aas Løwer og de frivillige, Anne May Hvidsten Toresen fra Horten Røde Kors og Svein Olav Sveva fra Sandefjord Røde Kors foran sykehuset i Vestfold. Vis bildetekst
Leder for Hvite Biler, Ola Aas Løwer og de frivillige, Anne May Hvidsten Toresen fra Horten Røde Kors og Svein Olav Sveva fra Sandefjord Røde Kors foran sykehuset i Vestfold. Foto: Vestfold Røde Kors/Tom Backe.

Vil du være med å kjøre Hvite Biler?

I begynnelsen av mai startet Vestfold Røde Kors aktiviteten Hvite Biler der frivillige driver pasienttransport for Sykehuset i Vestfold. Vil du være med å kjøre Hvite Biler et par ganger i måneden?

Tjenesten er for pasienter som er ferdig behandlet, men fortsatt sengeliggende og trenger transport til et sykehjem eller hjem til det stedet de bor. På denne måten slipper AMK å beslaglegge en ambulanse for denne typen transport, og på den måten bidrar Røde Kors til å styrke ambulanseberedskapen i Vestfold.

Hvite Biler bemannes med to frivillige, en sjåfør og en sidemann som passer på at pasienten har det bra. Dette er en aktivitet som passer for de fleste på tvers av alder og tilhørighet. Som frivillig på Hvite Biler kan du regne med å kjøre én til to ganger per måned.

Kvalifikasjoner

  • Personlig egnethet
  • At du er fysisk i stand til å løfte og bære en båre med pasient
  • At du har levert politiattest uten merknad
  • Skrevet under taushets- og etikkerklæring

Er du interessert?

Ta kontakt med Ola Aas Løwer som er leder for Hvite Biler i Vestfold Røde Kors for mer informasjon.
Telefon 994 12 970 - Mail ola.aas.lower@redcross.no

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler