Vi har snakket med Lars Martin Myhre

Lars Martin Myhre er ambassadør for TV-aksjonen i 2016 og han har følgende å fortelle deg i den anledning:

Myhre liten
Lars Martin Myhre inspirerer til ny innsats for TV-aksjonen.

Hvorfor er det viktig for deg å støtte nettopp årets TV-aksjon?
Det er en ære å bli spurt om å få være med på noe så fantastisk som verdens største dugnad. Dette er den gangen i året alle vi nordmenn samles om en felles viktig sak. Årets aksjon som går til Røde Kors og skal gi livsviktig helsehjelp til over to millioner mennesker støtter jeg fullt opp om.

I dag er over 60 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt, hvordan kan hver enkelt av oss være med på å endre noe så omfattende?
Hver og en av oss kan gjøre litt og det er dette som gjør den store forskjellen for de som trenger vår hjelp.

Hvordan oppfatter du arbeidet som Røde Kors gjør både her i Norge og ellers i verden?
Røde Kors hjelper folk der de er og der nøden er størst og alle frivillige gjør en kjempeinnsats.

Lokale frivillige står sentralt i Røde Kors sitt arbeid, tror du det nytter?
Selvfølgelig nytter det. Historien viser at Røde Kors er på plass der hjelpen trengs. Men de trenger også vår hjelp og vi kan støtte ved å gi penger til årets TV-aksjon.

Støtt årets TV-aksjon sier du, hvordan kan vi hjelpe?
Bli bøssebærer på aksjonsdagen 23. oktober. Det er veldig enkelt, registrer deg i dag på www.blimed.no eller ring 02025. Du kan også ta kontakt med din kommune direkte. Turen tar ca to timer og du gjør en forskjell.

Til slutt, har du noen siste oppfordringer:
Ditt bidrag kan være med på å redde ett menneske fra å dø av sykdom eller sørge for at et barn i Syria ikke legger seg sulten, med kun litt gress i magen. Barn, gravide, syke, eldre, mødre og fedre – lever i krig og konflikt og mangler det meste. Derfor er alle bidrag viktige, også ditt og mitt!


Lars Martin Myhre har en oppfordring til deg:

Fakta om Lars Martin Myhre

  • Lars Martin Myhre er en norsk komponist, gitarist, pianist, vokalist og produsent
  • Bosatt i Sandefjord.
  • Født: 10. august 1956 (alder 60), Tønsberg
  • Filmmusikkbidrag: Henrys bakværelse
  • Album: Hans Majestet, Vintersang, mer …

Fakta om TV-aksjonen:

  • Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.
  • Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. 
  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler