Møte med Olaf Tufte

TV-aksjonen har vært så heldig å få med seg Olaf Tufte som ambassadør for årets aksjon. Vi har truffet ham på Tufte Gård på Nykirke.

Tufte3
Olaf Tufte stiller selvsagt opp for årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon går til Røde Kors og arbeidet med å gi livsviktig helsehjelp til over to millioner mennesker. Hvorfor er det viktig for deg å støtte nettopp årets TV-aksjon?

Jeg ønsker å støtte TV-aksjonen og Røde Kors fordi de begge er forankret i den norske folkesjela. Jeg er trygg på at pengene benyttes på best mulig måte og at de som trenger hjelpen mest får den.

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom. I dag er over 60 millioner mennesker er på flukt fra krig og konflikt, hvordan kan hver enkelt av oss være med på å endre noe så omfattende?

Det er alltid viktigere å gjøre noe enn å gi opp. Hver og en av oss kan ikke ta hver enkelt i hånden, men vi kan hjelpe noen som trenger det. Årets TV-aksjon skal hjelpe to millioner mennesker og for disse vil dette bety en enorm forskjell. For bare 250 kroner kan du gi en familie på fire mat for en hel måned. En ganske liten sum for oss i Norge, men en verden av forskjell for de vi hjelper.

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i 9 land og i tillegg til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.  Hva tenker du om at midlene spres på mange forskjellige land?

Hver enkelt av oss må stole på at Røde Kors velger de rette landene og prosjektene slik at midlene kommer til nytte der de trengs best. Jeg stoler på at Røde Kors vet best.

Røde Kors’ oppdrag er å avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse. Røde Kors er til stede med omsorg i lokalsamfunn, og skal kunne bistå før, under og etter katastrofer, kriser eller konflikter. Hvordan oppfatter du arbeidet som Røde Kors gjør både her i Norge og ellers i verden?

Røde Kors hjelper folk der de er og der nøden er størst. Røde Kors har lokale foreninger i hele 190 land i verden og er dermed verdens største humanitære hjelpeorganisasjon.  Jeg er imponert over det Røde Kors gjør for oss alle.

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær bistand, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp.  Lokale frivillige står sentralt i Røde Kors sitt arbeid, tror du det nytter?

Det er klart det nytter, vi kan ikke la være å bry oss. Røde Kors kommer til der andre ikke har tilgang, ved å bidra til årets TV-aksjon bidrar vi også med hjelp til de som er vanskeligst stilt og kan vi endre menneskers liv. Støtt årets TV-aksjon.

Støtt årets TV-aksjon sier du, hvordan kan vi hjelpe?

Bli bøssebærer på aksjonsdagen 23. oktober. Det er veldig enkelt, registrer deg i dag på www.blimed.no eller ring 02025. Du kan også ta kontakt med din kommune direkte. Turen tar ca to timer og du gjør en forskjell.

Som enkeltpersoner kan man hjelpe ved å bli bøssebærer og ved å gi penger på bøssene den 23. oktober. Du er selv både idrettsutøver og driver ditt eget firma. Hvordan kan næringslivet være med å bidra?

Jeg oppfordrer alle, både bedrifter, organisasjoner, foreninger og lag til å støtte opp om årets TV-aksjon. På www.giverstafett.no kan man enkelt gi et bidrag og man kan også oppfordre en annen til å gjøre det samme. Ingen bidrag er for små og ingen er for store. Gi ditt bidrag, husk at du får skattefritak så det er ingen grunn til ikke å gi.

Til slutt, har du noen siste oppfordringer:

De kronene du kan avse og gi til årets TV-aksjon merker du kanskje ikke i det hele tatt. Men ditt bidrag kan være med på å redde ett menneske fra å dø av sykdom eller sørge for at et barn i Syria ikke legger seg sulten, med kun litt gress i magen. Barn, gravide, syke, eldre, mødre og fedre – lever i krig og konflikt og mangler det meste. Derfor er alle bidrag viktige, også ditt og mitt!

Olaf Tufte har en oppfordring til deg:

Fakta om Olaf Tufte

  • Olaf Tufte (født 27. april 1976 i Tønsberg) er norsk konkurranseroer fra Nykirke i Horten.
  • Han er bonde og gründer av yrke og er medlem av Horten Roklubb.
  • Tufte har vunnet fire olympiske medaljer: to gull, et sølv og en bronse.
  • Videre har han vunnet VM gull to ganger, han har også vunnet VM sølv samt tre ganger VM-bronse.
  • Tufte er utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right to play og MOT

Fakta om TV-aksjonen:

  • Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.
  • Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. 
  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler