To frivillige fra Røde Kors nede på t-banestasjon

Ukraina: Fortsatt behov for nødhjelp!

Menneskeliv går tapt, sivile rammes, og de humanitære behovene er fortsatt store over hele Ukraina. Bidra til vårt arbeid i Ukraina og områdene rundt.

Andre måter du kan gi på

  • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
  • SMS med kodeord BIDRA til 2272 (250 kr)
  • Kontonummer: 8200 06 10190 merket Ukraina

Gi en gave på Spleis

Dette gjør Røde Kors i Norge

Røde Kors i Norge støtter nødhjelpsarbeidet i Ukraina og nabolandene

De humanitære behovene er fortsatt store og være betydelig og omfattende i lang tid fremover. Røde Kors har trappet innsatsen kraftig opp i løpet av de siste månedene. Takk til alle som bidrar, det utgjør en stor forskjell fremover!

Nødhjelpsinnsats for de rammede av krigen i Ukraina

Som følge av krigens eskalering i februar har over 17 millioner mennesker behov humanitær hjelp. Over 14 millioner mennesker har behov for helsehjelp. Millioner av mennesker trenger tilgang på rent vann, matsikkerhet og økonomisk støtte. 15 millioner mennesker har behov for psykososial støtte. 

Frivillige i Røde Kors klær bærer mat og gir drikke til en liten jente
Røde Kors-frivillige gir mat og vann til folk som kommer fra Ukraina ved grenseovergangen i Petea, Romania. Romania Røde Kors har frivillige langs grensen for å dele ut mat, vann, grunnleggende hjelpemidler og hygieneprodukter til menneskene som flykter fra krigen. Foto: Romania Røde Kors.

Stort behov for hjelp

Før krigen brøt ut trengte nesten 3 millioner mennesker allerede humanitær hjelp. Nå rammes enda flere sivilie, menneskeliv går tapt og de humanitære behovene er store over hele Ukraina. Nødhjelpsarbeidet pågår der det er mulig. Det jobbes med å gi helsehjelp, rent vann og dele ut mat.

Røde Kors-Bevegelsen er nå i nødberedskap og har 1000 ansatte og 3000 frivillige i landet. Vår førsteprioritet er å gi humanitær hjelp.

Helsearbeidere fra Røde Kors gir medisinsk hjelp til mann på båre
Våre kolleger i Polen Røde Kors tar nå imot mennesker som har flyktet fra Ukraina, og gir dem et sted å sove, medisinsk hjelp og psykososial førstehjelp. Foto: Polen Røde Kors.

Røde Kors har jobbet på begge sider av kontaktlinjen i Ukraina siden konflikten startet for åtte år siden. Ukrainaoperasjonen, som også støttes av Norge, er den 10. største operasjonen til ICRC globalt sett.

Mann og dame i Røde Kors uniform
På tross av intense kamphandlinger gjør frivillige i Røde Kors det de kan for å hjelpe de som trenger det. Foto: Ungarn Røde Kors.