Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

På nett med statsråd, Microsoft og Oslo Røde Kors

Skrevet av: Ole Martinus Breivik, 07.04.2010

Kvinnekaféen på Oslo Røde Kors internasjonale Senter(ORKIS) fikk besøk av Fornyingsminister Rigmor Aasrud og administrerende direktør i Microsoft Norge Hege Skryseth, og de var imponert over arbeidet.

Kvinnekaféen på ORKIS er den største kvinnekaféen i Oslo. Her kan kvinner møtes, både etnisk norske og av andre kulturer, for å lære seg data, ta i bruk symaskiner eller rett og slett ta en kaffe med andre kvinner i et trygt og åpent miljø. Her er det ingen menn tillatt, bare kvinner og barn.

- Vi er glade for at Microsoft har tatt initiativet til et samarbeid med oss. En slik samarbeidspartner er noe de fleste drømmer om og vil ha, forteller leder i Oslo Røde Kors(ORK) Randi Hammerstrøm.

Også Monika Roland, aktivitetsleder i Oslo Røde Kors og ansvarlig for kvinnekaféen på ORKIS, ser verdien av arbeidet.

- Dette er et integreringsprosjekt og et sosialiseringsprosjekt på en gang. Her får kvinnene et sted å praktisere norsk, men også noen å prate morsmålet sitt med. Vi har idag 11 frivillige, og holder åpent hver tirsdag, forteller hun.

Microsoft leverer og kurser
Microsoft leverer software til kvinnekaféen og datamaskinene som står der, og ikke minst gir de av tiden til de ansatte. Hvert år får de tre fridager for å holde kurs i databruk, og tilbudet er populært.

- De ansatte stråler når de kommer tilbake på jobb. Det gir en personlig stolthet over å ha hjulpet andre mennesker som trenger det, samtidig som man får en stolthet over bedriften man jobber i, som igjen skaper et bedre miljø, forteller Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Hege Skryseth viser Karimi Maryam hvordan det skal gjøres

- Det blir til og med spurt etter når ”Microsoft-damene” kommer tilbake, fortsetter hun med et smil.

Ministeren imponert

Fornyingsminister Rigmor Aasrud er imponert over arbeidet man legger ned på kvinnekaféen. Hun syns det er spennende at Microsoft Norge gir av sine ansattes tid for å bli med å kurse kvinnene.

- Å kunne arbeide med PC-er blir viktigere og viktigere, både for å holde følge med sine egne barn i skolen å kunne hjelpe dem med leksene og for å følge med i samfunnet, forteller Fornyingsminister Rigmor Aasrud.

- Men det viktigste er å berømme er de frivillige som kommer inn tirsdag etter tirsdag og gjør en innsats, avslutter Aasrud.

Det er ikke bare data som man har kursing i på kvinnekafeen, men også sying med et eget syrom