Får inn hjelp til barn i Syria

Da Røde Kors fikk levert nødhjelp til utsultede barn og voksne i Madaya i Syria i januar, var det hele tre måneder siden forrige gang. Dette til tross for konstante forhandlinger med partene i konflik

– Det som møtte oss i Madaya var virkelig hjerteskjærende. Folk er desperate. De har veldig, veldig lite mat, og det er eldre, kvinner og barn som lider mest. Forholdene der er de verste jeg har sett i løpet av mine fem år i landet, forteller Røde Kors sin erfarne representant, Marianne Gasser. Hun var med Røde Kors-kolonnen med mat, nødhjelpsartikler og legehjelp til Madaya i januar.

– Folk var så lettet at de gråt da vi kom med hjelpen. Denne gangen hadde vi også med morsmelkerstatning, noe innbyggerne selv ba oss om da vi var der sist. Mange mødre er selv så underernærte at de ikke klarer å amme og holde liv i barna sine. Morsmelkerstatningen vil redde mange liv. De sykeste innbyggerne og familiene deres ble evakuert til sykehus i Libanon for å få riktig og trygg behandling, sier Marianne Gasser.