301057_toppbilde-landing-hovedkrav-korr1

Medlem i Røde Kors

Ditt medlemskap har stor betydning for barn og voksne som trenger en hjelpende hånd der du bor. Her kan du lese om noen av aktivitetene du er med å bidra til.

«Den beste medisin for et menneske er et annet menneske.»

- Jens Meinich, grunnlegger av Røde Kors’ besøkstjenesten

Trygge møteplasser for ungdom

Fellesverket er Røde Kors’ aktivitetshus for ungdom og finnes i byer over hele landet. Her kan unge møtes og oppleve fellesskap og mestring med trygge voksne rundt seg. Fellesverket er en stress-, press- og rusfrisone, og det er helt gratis å være her.

Leksehjelp skaper mestring

På Røde Kors Leksehjelp får elever hjelp til skolearbeid etter skoletid. Frivillige med fagkunnskap og erfaring tar seg tid til å hjelpe hver enkelt. Vi tilbyr også digital leksehjelp, der alle elever på ungdomsskolen og videregående kan få hjelp via internett.

Språket er første skritt mot integrering

Flere lokalforeninger tilbyr norsktrening til voksne innvandrere. Tilbudet er populært og det finnes nå norsktrening i mange lokalforeninger rundt om i landet.

Styrket selvfølelse gjennom Barnas Røde Kors

Barnas Røde Kors (BARK) kan barn få nye venner og oppleve mestring. Her lærer de om medmenneskelighet, førstehjelp og å ta gode valg i egen hverdag.

Hjelpekorpset redder liv

Wenche og sønnen Robin gikk seg bort på fjellet. Etter 17 timer ble de funnet av Beiarn Røde Kors Hjelpekorps. – En stor takk til Røde Kors som fant oss. Uten deres innsats hadde vi kanskje ikke vært i live i dag sier Wenche. Røde Kors har hjelpekorps over hele landet. 

Besøk til de som trenger en venn

Ensomhet kjenner ingen alder. Over hele landet får mange som føler seg alene, besøk av en Røde Kors besøksvenn. Besøksvenner gjør hverdagen lysere for ensomme i alle aldre.

Flyktningguide – den første norske vennen

Frivillige flyktningguider møter flyktninger et par timer i uka og tar dem med på tur, på kafe, lager mat sammen eller skriver CV. Slik får flyktningene norsktrening og mer kunnskap om Norge.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler