301057_toppbilde-landing-hovedkrav-korr1

Takk for at du er medlem

Ditt medlemskap har stor betydning for barn og voksne som trenger en hjelpende hånd der du bor. Her kan du lese om noen av aktivitetene vi har fått til sammen i 2018!

«Den beste medisin for et menneske er et annet menneske.»

- Jens Meinich, grunnlegger av Røde Kors’ besøkstjenesten

Trygge møteplasser for ungdom

Fellesverket er Røde Kors’ aktivitetshus for ungdom og finnes i åtte byer over hele landet. Her kan unge møtes og oppleve fellesskap og mestring med trygge voksne rundt seg. Fellesverket er en stress-, press- og rusfrisone, og det er helt gratis å være her.

Leksehjelp skaper mestring

På Røde Kors Leksehjelp får elever hjelp til skolearbeid etter skoletid. Frivillige med fagkunnskap og erfaring tar seg tid til å hjelpe hver enkelt. Vi tilbyr også digital leksehjelp, der alle elever på ungdomsskolen og videregående kan få hjelp via internett.

Språket er første skritt mot integrering

Flere lokalforeninger tilbyr norsktrening til voksne innvandrere. Tilbudet er populært og det finnes nå norsktrening i mange lokalforeninger rundt om i landet.

Styrket selvfølelse gjennom Barnas Røde Kors

Barnas Røde Kors (BARK) kan barn få nye venner og oppleve mestring. Her lærer de om medmenneskelighet, førstehjelp og å ta gode valg i egen hverdag. I 2018 er det 86 BARK-grupper med totalt 862 frivillige over hele landet.

Hjelpekorpset redder liv

Wenche og sønnen Robin gikk seg bort på fjellet. Etter 17 timer ble de funnet av Beiarn Røde Kors Hjelpekorps. – En stor takk til Røde Kors som fant oss. Uten deres innsats hadde vi kanskje ikke vært i live i dag sier Wenche. Røde Kors har 300 hjelpekorps over hele landet, med totalt rundt 4500 medlemmer.

Besøk til de som trenger en venn

Besøksvenner gjør hverdagen lysere for ensomme i alle aldre. I 2018 er det nesten 9000 frivillige besøksvenner i 270 lokalforeninger. Mange av disse er besøksvenner med hund. Totalt når vi ut til rundt 20 000 mennesker.

Flyktningguide – den første norske vennen

2300 frivillige flyktningguider møter flyktninger et par timer i uka og tar dem med på tur, på kafe, lager mat sammen eller skriver CV. Slik får flyktningene norsktrening og mer kunnskap om Norge.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler