20 000 har flyktet fra Aleppo

20 000 mennesker har flyktet fra Øst-Aleppo i løpet av de siste 72 timene. Siden august har nærmere 60 000 mennesker i Aleppo blitt drevet på flukt på grunn av kampene.

- Så lenge kampene fortsetter vil flere bli tvunget til å flykte. Det forbereder vi oss på. Samtidig ser vi at behovet for nødhjelp og medisinsk hjelp bare øker i de områdene der vi ikke har kommet til de siste sju månedene. Situasjonen er desperat for de som lever midt i disse kampene, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

I Øst-Aleppo har de intense kampene i områdene Masakan Hananoo, Jabal Jabro og Sakhour ført til at 20 000 mennesker har flyktet til tryggere områder, og de har flyktet i mange forskjellige retninger.

- De fleste som nå flykter er familier, mange med små barn. Situasjonen for disse er enda vanskeligere nå som vinterkulden setter inn, sier Mollekleiv.

Nå jobber Syrisk Røde Halvmåne og den Internasjonale Røde Kors-Komiteen (ICRC) med å dekke behovene til de titusener som er internt fordrevne i Aleppo, og som har kommet seg ut av de områdene der kampene er mest intense.

- Mange av de internt fordrevne er samlet i Jibreen-området. Der er det mer en 8 000 internt fordrevne nå, og de fleste har kommet seg dit uten noen ting. Frivillig fra Syrisk Røde Halvmåne deler ut nødhjelp som madrasser, tepper, kjøkkenutstyr, lys, presenninger og barneklær. I tillegg sørger de for helsehjelp, drikkevann og matlaging til de som oppholder seg der, sier Mollekleiv.

De siste dagene har det blitt satt opp fem store vanntanker, som hver rommer 5 000 liter, for å sikre rent vann til de som har søkt tilflukt der.

- I tillegg til de som har kommet seg til organiserte mottakssenter, har mange søkt tilflukt i moskeer, skoler, telt eller uferdige eller ødelagte bygninger. Noen har også fått ly hos vertsfamilier, som allerede er i en vanskelig situasjon, sier Mollekleiv.Mediehenvendelser: Røde Kors’ pressevakt, mobil: +47 94 87 29 99

Barn i nød trenger din hjelp Bli fadder! Lukk x